NRK Meny
Normal

– Det har vært helt Amerika i dag

Emil Rostad fra Råde fikk dagens politijakt rett inn på gårdstunet.

Politijakt i Råde

Flere patruljer fra politiet i Østfold kjørte rundt på Missingmyr for å snakke med naboene.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Emil Rostad

Emil Rostad fikk med seg dagens politiaksjon på nært hold.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Ved lunsjtider i formiddag pågrep Østfold-politiet en utenlandsk smugler i et skogholt i Råde.

Mannen hadde vært på flukt fra politiet i fire timer, da han omsider ble stanset av en hundepatrulje. Emil Rostad fra Missingmyr i Råde fikk se hele politiaksjonen på nært hold.

– Det har vært håndtering, ja nesten rene Amerika, med politibiler i alle retninger. Jeg fikk såvidt snakket med politiet, men jeg fikk dårlig med opplysninger. Men postjenta fortalte meg at han hadde stukket av fra Svinesund, forteller han.

Ikke første gang

Smugler stakk unna i Råde

Bilen var fullstappet av smuglervarer.

Foto: Tollvesenet

Rostad forteller videre at han har fått politiet inn på gårdstunet også en gang tidligere. Han var derfor ikke nervøs av det store politioppbudet.

– Nei, jeg er ikke skvetten av meg. Men i dag var det flere politifolk enn forrige gang, da var det en som hadde kjørt ut av veien i en stjålet bil og stukket av. Det er bra at det skjer noe, mener han.

I tillegg til et titalls patruljer fra Østfold-politiet, bistod Utrykningspolitiet og politihelikopteret i søket etter mannen som la på sprang gjennom skogen.

Smuglerbilen, som ble stående igjen på et jorde i Råde, var fylt med 826 liter øl, 75 liter brennevin og 4829 sigaretter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK