NRK Meny
Normal

– Glad det finnes folk som deg

Jan Egil Seth Johansen ble overfalt av tyver på vei til postkassa. I dag møtte han mannen som sørget for at tyvene ble tatt.

Alexander Vadseth og Jan Seth Johansen

TAKKET: Jan Egil Seth Johansen ville takke Alexander Vadseth for at han i går hjalp politiet med å pågripe tyver som overfalt han.

Foto: Anette Torjusen / NRK

I toppen av heisekranen har Alexander Vadseth full oversikt over Fredrikstad sentrum, men mandagen ble litt annerledes enn han hadde tenkt. For mens Jan Egil Seth Johansen blir overfalt, ser kranføren tyvene stikke av og ringer politiet. For mens politiet løper på bakken for å lete etter de to, forteller Alexander hvor de skal lese.

– Blir slått med knyttneveslag

– Jeg skulle bare ut å hente avisen, forteller Jan Egil Seth Johansen, da han ser at låsen til boden er åpen. Inne i boden går han på en dame med en stor bag.

Han prøvde å få se hva som var i bagen, da en mann kommer til syne og begynner å slå Jan Egil med knyttneveslag. Deretter får han kastet en gassbeholder etter seg.

40 meter oppe i lufta sitter kranfører Alexander og ser en mann og en kvinne med en mistenkelig adferd. I samarbeid med politiet sørger han for at de to blir pågrepet.

Jan Egil Seth Johansen

AVISEN: Han skulle bare ut å hente avisen i postkassen, da han hørte lyder inne fra boden.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Gjør det tryggere

Det verker i hodet og i kroppen. Han er sliten og mørbanket, men han vil opp å takke Alexander for innsatsen, som gjorde at de gjerningsmennene nå tatt av politiet.

Alexander Vadseth i krana

FULL OVERSIKT: Alexander Vadseth har god sikt fra kranen sin 40 meter oppe i luften. Derfra så han tyvene som var på ferde.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

I toppen av krana får kranføreren øye på Jan Egil som står på bakken, og vinker ned.

– Det er så flott at det finnes sånne detektiver som deg, som bryr deg om andre mennesker, roper Jan Egil i det gårsdagens hverdagshelt kommer klatrende ned den 40 meter lange stigen.

Han er svært glad for at Alexander tok kontakt med politiet.

– Det at du gjorde det du gjorde, gjør at det blir litt tryggere å bo her i byen, sier han.

– Flere burde være som deg, legger han til.

Alexander Vadseth og Jan Egil Seth Johansen

KLEM: Jan Egil Seth Johansen var ikke sen om å klemme Alexander Vadseth etter at han tipset politiet.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Alexander setter stor pris på å bli takket.

– Jeg synes det er utrolig hyggelig at han kommer hit, selv om det ikke er bra det som har skjedd. Det viktigste er tross alt at det går bra med han.

– Ja, det er flaks at jeg kan stå på bena i dag og ikke ligger på sykehuset. Alexander har gjort en kjempejobb, og det er jeg veldig takknemmelig for, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinnelig bilfører ble lørdag kveld anmeldt for promillekjøring etter at politiet stoppet henne i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnen ble derfor anmeldt for promillekjøring. Hun ble også fratatt førerkortet. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.