NRK Meny
Normal

Fikk millionerstatning - vil ha mer

En kvinne som fikk varige skader etter en operasjon ved Sykehuset Østfold er ikke fornøyd med erstatningen på 2,3 millioner kroner.

Sykehuset Østfold

Skaden oppsto da Sykehuset Østfold skulle blokke ut kvinnens spiserør i april 1998.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Legevakten i Fredrikstad

Kvinnen oppsøkte legevakta i Fredrikstad for akutte smerter i spiserøret høsten 1997.

Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Lagmannsretten har sagt nei til ytterligere erstatning til kvinnen, som fikk perforert spiserøret ned påfølgende komplikasjoner i en operasjon i 1998.

Kvinnen har blitt 100 % ufør, og mener hun har krav på ytterligere 3,3 millioner kroner  i erstatning.

Nå kan saken havne i Høyesterett.

Akutte smerter

Kvinnen oppsøkte Sykehuset Østfold høsten 1997 etter akutte smerter ved spising. Sykehuset mente hun hadde muskelkrampe i spiserøret og dermed problemer med på få maten ned.

Skaden oppsto da Sykehuset Østfold i april 1998 skulle blokke ut spiserøret, med perforering, infeksjon og komplikasjoner som resultat.

Norsk Pasientskadeerstatning mente behandlingen hadde forverret tilstanden og ga kvinnen over en halv million kroner i erstatning. Kvinnen ble 100 prosent ufør, og mente erstatningen skulle være høyere.

Ikke fornøyd

Saken ble klaget inn for Pasientskadenemda, som økte erstatningen til 2,3 millioner og utbetalte dette. Men, kvinnen mente hun skulle ha mer og anket til lagmannsretten, med krav om ytterligere 3,3 millioner kroner for tapt arbeidsinntekt hele livet fram til 67 år.

Der har hun nå fått nei. Derfor vurderer nå kvinnen og advokat Edmund Asbøll vurderer å anke til Høyesterett.

- Retten mener hun uansett ville vært ufør, selv om skaden ved sykehuset ikke hadde skjedd. Det er det vi er uenige om, understreker Asbøll.

Han jobber nå med å finne sakkyndige som vil si at sykehusskaden har forårsaket hele graden av uførhet.

- Vi skal i løpet av en uke avgjøre om saken ankes til Høyesterett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.