NRK Meny
Normal

Fikk internasjonal pris for entreprenørskap

Rakkestad ungdomsskole fikk utdelt den europeisk prisen «The Entrepreneurial School Award» for sitt arbeid med entreprenørskap i skolen.

Fikk europeisk skolepris

Fra venstre: Caroline Jenner (CEO JA Europe), Øyvind Hegerstrøm Eriksen (Rakkestad ungdomsskole), Tone Helstad Glomsrud (Rakkestad ungdomsskole) og Harald E. Nybølet (Counsellor of Education. Permanent representation of Norway).

Foto: TES (The Entrepreneurial School)

Lærerne Tone Helstad Glomsrud og Øyvind Hegerstrøm Eriksen var til stede i Brussel for å ta imot prisen torsdag på vegne av skolen. De er begge entreprenørskapskoordinator ved skolen.

– Stas å få

– Det var veldig stas og veldig hektisk, sier Øyvind Hegerstrøm Eriksen om besøket i EU-parlamentet. Rakkestad ungdomsskole var en av elleve skoler i Europa som fikk pris.

– Vi håper at prisen gjør at flere får opp øynene for tankegangen og at flere skoler melder seg på, sier Hegerstrøm Eriksen.

– Fortell hvordan dere jobber med entreprenørskap ved Rakkestad ungdomsskole?

– Vi gjør det først om fremst ved å drive elevbedrifter. Elevene finner opp sine ideer, starter opp bedrifter og driver dem et halvår, sier læreren og sier de også har et tankesett for å nå kunnskapsmål rundt entreprenørskap.

Samtidig skryter han av de ideene som kommer fra elevene ved ungdomsskolen når de jobber med entreprenørskap.

– Det er mye bra og mye kreativt. Hvert eneste år blir man overrasket over at elevene kommer opp med helt nye ideer, smiler Øyvind Hegerstrøm Eriksen.

Anerkjennelse av mange

Læreren mener prisen også er en anerkjennelse av kommunen, politikere, skolens ledelse, lokalt næringsliv og ikke minst elever og foreldre.

– Det er veldig moro å få prisen og vi ser det som en anerkjennelse av at vi gjør ting riktig med å satse på entreprenørskap, sier rektor ved Rakkestad ungdomsskole, Lars Fagerhøi.

Han sier videre at skolen tar prisen som en spire til videre arbeid. Skolen har hatt ungt entreprenørskap og elevbedrifter på timeplanen i flere år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.
  • Forbyr ballonger og russebiler

    17. mai-komiteen i Fredrikstad forbyr ballonger og russebiler i folketoget. Miljø er grunnen til ballongforbudet, sikkerhet er grunnen til russebilforbudet. – Det er for utrygt, sier leder Camilla Eidsvold i en pressemelding.