NRK Meny
Normal

Fikk ikke penishjelp

En mann fikk ikke hjelp med sin erigerte penis da han oppsøkte legevakten i Halden tidligere i år. Nå har mannen fått varig skade på penis.

Legevakt

Legevakt (Ill.foto)

Foto: Rainer Prang / NRK

Mannen hadde fått såkalt priapisme, eller vedvarende ereksjon, og våknet en morgen med kraftig spreng og store smerter.

Han ble redd og oppsøkte legevakten.

- Kjøl deg ned

Ifølge legevaktrutinene er priapisme en «urologisk nødssituasjon som skal behandles raskt», men mannen skal ha fått beskjed om at penisen så normal ut, og at det ikke var farlig.

I klagen som er sendt til Helsetilsynet, står det at mannen fikk høre at han måtte lære seg å slappe av, at han skulle mosjonere og ta en kald dusj.

Øyeblikkelig hjelp

Legen på legevakten var mannen fastlege, og skal ha gitt beskjed til mannen om å oppsøke ham på kontoret neste dag dersom ereksjonen ikke var redusert.

Ereksjonen ga seg ikke, og mannen oppsøkte et privat medisinsk senter morgenen etter. Han ble straks lagt inn for øyeblikkelig hjelp på urologisk avdeling på Sykehuset Østfold.

Nedsatt seksualfunksjon

I samråd med Rikshospitalet har mannen gjennomgått tre kirurgiske prosedyrer på urologisk avdeling.

Ved siste kontroll på Rikshospitalet fikk mannen beskjed om at han mest sannsynlig har nedsatt seksualfunksjon for all fremtid.

Norsk Pasientforening har klaget legen inn til Helsetilsynet.

Helsetilsynet i Østfold bekrefter at de har opprettet en tilsynssak Halden legevakt, samt involvert sykepleier og lege.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mindre personskade etter ulykke

    Politiet opplyser at en person har blitt lettere skadet etter trafikkulykken på E6. To biler var involvert i ulykken, som skjedde i nordgående løp ved Høk i Sarpsborg.

  • Trafikkulykke på E6

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 mellom Sarpsborg og Halden. Ulykken har skjedd i nordgående felt og brannvesenet fra begge byene har rykket ut, skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.