NRK Meny
Normal

Fikk hyggelig budsjettmelding i Moss

Sparekniven i Moss er fremdeles skarp. Men noen fikk seg en hyggelig overraskelse da posisjonen la frem sitt budsjettforslag i dag.

I rådmannes forslag ble det kuttet hardt både innen helsesektor og kultur. Sparekniven er fortsatt skarp, men noen fikk seg en hyggelig overraskelse.

Gledesmelding i mossebudsjettet

I rådmannens forslag ble det kuttet hardt både innen helsesektor og kultur. Det ble også presentert store kutt da posisjonen i Moss i dag la frem sitt budsjettforslag.

Særlig helsesektoren må spare hardt, og noen har også fryktet kutt som betyr kroken på døra. Blant dem som har fryktet nedleggelse er aktivitetssenteret til rus- og psykiatritjenesten.

Men i kveld fikk de en hyggelig telefon fra varaordfører Anne Bramo (Frp) i Moss.

– Det er hyggelig å kunne fortelle at vi aldri har tenkt til å legge ned det senteret. Nå skjønner jeg at du ble glad, fortalte Bramo over telefonen.

Dagsenteret har 70 brukere og var strøket i rådmannens forslag til budsjett.

Det var på forhånd varslet fakkeltog mot kuttforslaget kommende søndag. Men fakkeltoget ble raskt omgjort til noe helt annet.

– Det blir gledesfakkeltog? Ja, men det er hyggelig å føre, fortsetter Bramo.

Ekstra million til Parkteateret

I tillegg går de borgerlige partiene inn for å gi Parkteatret en million kroner mer neste år enn det rådmannen har foreslått i sitt budsjett.

Eventyrlig på Parkteateret

Posisjonen foreslår å øke støtten til Parkteateret med en million. Her fra premieren på «Narnia» i 2010.

Foto: Joakim Bekkåsen

Rådmannen foreslo å øke støtten til 2,5 millioner kroner neste år, og 3,5 millioner fra 2015.

I budsjettforslaget til posisjonen vil Parkteateret altså få 3,5 millioner allerede fra neste år.

– Nå ble jeg veldig glad. Med dette føler jeg at vi er sett og hørt. Nå er driften av kulturhuset i Moss veldig mye tryggere, sier teatersjef Geir Meum Olsen til moss-avis.no.

Meum Olsen mener den økte støtten er helt avgjørende for den videre driften i 2014.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK