NRK Meny
Normal

Fikk gladmelding om krabbefelt på E18

I kveld tikket det inn en oppløftende tekstmelding på Håvard Jensens mobil fra samferdselsministeren.

Håvard Jensen
Foto: Finn Børge Stenbek / NRK

Frps førstekandidat til fylkestinget, Håvard Jensen, sier han fikk tekstmeldingen av statsråd Solvik-Olsen i kveld. Meldingen sier at det ser ut til å løse seg med utvidelsen, og det sterkt ønskede krabbefeltet kommer på plass, forteller han.

– Forutsatt at Marker kommune er raske med regulering, og at Vegvesenet snur seg fort rundt i forholdt til entreprenøren som sitter på jobben. De har jo allerede startet med bygging av bruer der.

– Ellers blir det ikke noe av?

– Det vet jeg ikke, jeg har ikke sett dokumentene. Det jeg har fått melding om, er at det blir 700 meter med krabbefelt.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp)

Krabbefeltet blir en realitet, men da må Marker kommune og Statens vegvesen hive seg rundt kjapt, ifølge samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Foto: Olav Heggø / Fotovisjon

– Det vil koste litt penger, men jeg mener det er vel verdt å bygge en veg som står seg inn i framtiden, sier statsråd Ketil Solvik-Olsen.

– Nå gjenstår det å se hva kostnadene blir, men de estimatene vi har er overkommelige. vi snakker om noen titalls millioner kroner.

Statsråden bestemte seg etter besøk

Jensen har jobbet med saken opp mot Samferdselsdepartementet i en drøy måned. Etableringen må skje fortløpende sammen med det andre arbeidet på veien

– Jeg er veldig glad for dette, fortsetter Jensen.

– Det har vært mye diskusjon i media om hvem som, for å si det slik, må få ut finger'n her. Nå tar Ketil tak og rydder opp, og det er jeg veldig fornøyd med.

– Da jeg først var i området, så tok jeg en tur til Ørje for å kikke litt, forteller statsråd Solvik-Olsen.

– Det gjorde at jeg fikk en bedre forståelse av problemet og potensialet. Det var med på å gjøre beslutningen enkel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23:05

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.