NRK Meny
Normal

Fikk du med deg dette?

Her er noen av de beste sakene fra denne uka i NRK Østfold.

Høydepunkter fra uka
Foto: Fotomontasje / NRK

Søppelhytter

Hun har bygd hytter av søppel over hele landet, fra Svalbard i nord til helt sør på Lista. Nå har Solveig Egeland gjort ferdig sitt siste prosjekt og det midt i Nasjonalparken på Koster utenfor Strømstad. Søppel dette også? Døm selv.

Hun har bygd hytter av søppel over hele landet, fra Svalbard i nord til helt sør på Lista. Nå har Kvinesdalskunstneren som snart gjør Fredrikstadboer av seg gjort ferdig sitt siste prosjekt og det midt i Nasjonalparken på Koster utenfor Strømstad. Søppel dette også ? Døm selv.

Rygge inn eller ut?

Desember er den måneden vi bulker bilen mest. Men mange uhell kan unngås, om man bare parkerer på rett måte, sier leder av Trygg Trafikk Østfold, Paal Gunnar Mathisen. Nemlig om man rygger inn på plassen.

– Det er kjempelurt. Man kan redusere antall uhell med inntil 90 prosent hvis man rygger inn. Det er veldig fornuftig, sier han.

Les saken her: Slik bør du parkere for å hindre bulking

Rygger

Vold i studio

I NRKs store musikkarkiv står Jan Erik Vold oppført med intet mindre enn 518 titler. Onsdag besøkte han NRK Østfold i «Etter to – før fem».

Hør intervjuet med lyrikeren som gjennom et langt dikterliv har satt mange spor med tekst, men også musikalsk:

Jan Erik Vold gjester "Etter to før fem"

Rekordsalg av svensk juleribbe

Ribbe på ribbe lesses inn i ferskvaredisken på Maxi Mat på kjøpesenteret Nordby like over grensa. I fjor solgte butikken rundt 70 tonn til ribbeglade nordmenn.

To og en halv uke før jul går det mot salgsrekord av ribbe.

To og en halv uke før jul går det mot salgsrekord av ribbe på Nordby Shoppingcenter på Svinesund. Men norsk produsent frykter ikke konkurransen.

Stjernenatt i Gamlebyen

Onsdag kveld ble det forsøkt å lage verdens lengste lyslenke i Gamlebyen i Fredrikstad.

Se lyslenke langs vollene i Gamlebyen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tekniske spor fra smuglerlager

    Politiet har sikret spor fra smuglerdepotet som ble avdekket nær svenskegrensa på søndag. Det bekrefter politiet i Halden. Det var en turgåer som snublet over smuglerdepotet hvor det ble funnet over 1600 liter øl, vin og sprit. De tekniske sporene er sendt inn til Oslo for analyse.

    Tollbeslag i skogen ved Kornsjø
    Foto: Tolletaten
  • Storseier for 08

    Dagens treningskamp mellom Sarpsborg 08 og FFK endte til slutt 4–0 til hjemmelaget. Kristoffer Normann Hansen, Rashad Muhammed, Ismaël Coulibaly og Gaute Vetti stod for skåringene.