NRK Meny
Normal

Fikk Al Qaida-tilrop i Sarpsborg

– Publikum ropte dra tilbake til Al Qaida.

Mounir Hamoud

Mounir Hamoud forteller at han har opplevd å blitt hetset for sitt skjegg tidligere, men aldri fått rasistisk tilrop fra tribunen - før han spilte kamp i Sarpsborg.

Foto: Vanderloock, Anders / SCANPIX

Rasistiske tilrop plaget Bodø Glimt-spiller Mounir Hamoud under kampen på Sarpsborg stadion onsdag i forrige uke.

Det melder Avisa nordland i dag.

«Dra tilbake til Al Quaida», var ett av tilropene den muslimske spilleren fikk høre.

– Det som gikk innpå meg var tilropene om Al Quaida og at de ropte at vi er i Norge, sier Hamoud til NRK.no

LES OGSÅ:

Nulltoleranse i Sarpsborg

Han forteller at han har opplevd å blitt hetset for sitt skjegg tidligere, men aldri fått rasistisk tilrop fra tribunen.

– Det er en vanskelig sak for klubbene, men jeg håper folk klarer å holde seg for gode til det, sier Hamoud.

I Sarpsborg 08 var ikke leder Cato Haug kjent med saken da NRK tok kontakt, men han understreker at i Sarpsborg 08 er det nulltoleranse overfor slike tilrop.

LES OGSÅ:

Vil fremstå ordentlig

– Jeg er ikke kjent med denne saken annet fra enn i media, men dersom dette er tilfelle, så tar vi selvfølgelig sterk avstand fra det. Vi er en klubb som ønsker å fremstå ordentlig. Det skal ikke komme kommentarer om legning, religion eller etnisk bakgrunn, sier Haug.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til NRK.no at han Sarpsborg 08s holdning er i tråd med fotballforbundets egen linje.

– Det er nulltoleranse for rasisme i norsk fotball sier han.

SE VIDEO: Høydepunktene i oppgjøret Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt

Video Sarpsborg - Bodø/Glimt 15.07.10

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter i retten etter trusler

    En politibetjent i Østfold skal ha fått drapstrusler mot seg og sin familie av en mann som ble pågrepet i Fredrikstad. I dag må en 24 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for grover trusler mot politibetjenten og hatefulle ytringer mot muslimer. Politiadvokat Jalal Khan sier truslene er alvolige. Mannens forsvarer, Øyvind Abrahamsen, ønsker ikke å kommentere saken før tingrettens behandling.

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.