NRK Meny
Normal

FFKs aprilspøk nær realitet

Fredrikstad Fotballklubb meldte om utprøving av videodømming på Fredrikstad stadion 1. april. Nå varsler norske fotballedere at de er klare for å innføre målfoto.

Stabæks Franck Boli setter inn 0-1 til bortlaget.

Stabæks Franck Boli scoret mot Fredrikstad.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Hvis Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gir sine godkjennelser er norske fotballedere klare til å innføre bruk av målfoto, skriver Aftenposten.

Sist søndag opplevde norsk fotball en situasjon i kampen mellom Haugesund og Molde, som gjorde at det ble fart i diskusjonen om innføring av målfoto igjen.

Haugesunds 2-0 scoring var aldri over streken etter at ballen smalt i tverrliggeren og spratt rett ned mot målstreken.

Dommeren godkjente målet, men det var feil. Historisk sett har det vært en rekke tilsvarende episoder, der det er dømt feil i begge retninger.

FFK «testet ut» videodømming

Fredrikstad Fotballklubb skrev 1. april om at de skulle teste ut videodømming på storskjerm, da de hadde samme grafikkmaskinen Fredrikstad stadion som man har i TV2s fotballsendinger. FFK hadde derfor fått tilgang til analyseverktøyet som benyttes av TV2 og Bengt Eriksen vil være til stede og foreta umiddelbare analyser av situasjoner som hoveddommer ba om...

FIFA kommer til å behandle saken om målfotobruk i juli, og dersom det blir vedtatt å innføre slik teknologi, som ishockey og tennis har brukt i lang tid, kan ny ordningen komme fra og med neste sesong.

Yngve Hallen, presidenten i Norges Fotballforbund (NFF), går langt i å antyde at bruk av målfoto er en god løsning, men sier samtidig at det i Norge kun er snakk om å innføre slik teknologi på det øverste nivået, altså i eliteserien.

– Hvis FIFA innfører slik teknologi, er det noe vi må vurdere i Norge også, sier han til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Ingen motforestillinger

Dommerne har heller ingen motforestillinger med hjelp fra mållinjeteknologi.

–Alt som er med på å gjøre dommerjobben enklere, og som gjør det tryggere å ta vanskelige avgjørelser, er de fleste positive til, sier dommersjefen i NFF, Rune Pedersen.

Han vil ikke si noe om når han tror slik teknologi kan være på plass, men Rune Pedersen slår fast at ting tar tid.

– Under sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina skal to ekstra dommere benyttes ved hvert av målene, så det skjer noe, sier Pedersen.

Også generalsekretæren i NFF, Kjetil Siem, stiller seg positiv til innføringen av målfoto i norsk fotball.

– Jeg synes ikke noe om videodømming på offside og lignende, men når det gjelder målfoto kan det faktisk bli bra om det gjøres riktig, sier Siem, som legger til at innføringen av målfoto også har en kostnadsbit.

Siem sier til Aftenposten at det er forbundet, i en eller annen form, som vil ta regningen ved innføringen av målfototeknologi, dersom det internasjonale forbundet bestemmer seg for at dette er en god løsning for fotballen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bilopphuggeri

    Det har vært innbrudd hos Skjeberg bilopphuggeri i løpet av natten, melder politiet. Tyvene har knust en rute. Politiet har vært på stedet og gjennomført åstedsundersøkelse.

  • Ikke spis blåskjell

    Mattilsynets blåskjellvarsel viser at man bør ligge unna blåskjell fra Fredrikstad. Grunnen er alger med giftstoffer i havet. Skjellene på Hvaler bør man kun spise mindre mengder av.