FFK ydmyket Vålerenga

Fredrikstad er i semifinalen i cupen etter å ha rundspilt Vålerenga og vunnet 3-0 på Ullevål.

Mikaly Tóth jubler for 1-0- scoringen til FFK borte mot Vålerenga

To scoringer av Mihaly Tóth og én av John Anders Bjørkøy sendte Vålerenga ut av cupen.

Fullt fortjent

- Dette var fullt fortjent. Vi rundspilte VIF til tider, sa assistenttrener Per Egil Ahlsen i FFK til TV2 rett etter kampslutt.

1.omgangen var jevnspilt, men etter hvert fikk FFK et visst grep om spillet. Det var derfor ikke ufortjent at Mihaly Tóth kunne sende bortelaget i føringen etter snaut 40 minutters spill.

Tóth knuste hjemmelagets Wæhler i en hodeduell, og headet utagbart i målet bak Arason.

Tarik byttet inn

I pausen gjorde VIF to bytter, men det hjalp lite. Fredrikstad fortsatte det gode spillet, og 2-0-scoringen kom like etter at Tarik Elyounoussi ble byttet inn. Med en av sine første ballberøringer spilte han fri John Anders Bjørkøy. Han rundet keeper elegant og kontrollerte inn 2-0.

Etter denne scoringen hadde FFK relativt god kontroll bakover, selv om hjemmelaget kom høyere på banen.

All tvil ble feid til side etter 79 minutter. Etter et flott angrep, skjøt Tarik Elyounoussi i stolpen. På returen dukket Mihaly Tóth opp, og sørget for å bli tomålsscorer.

Lekestue

De siste minuttene av kampen holdt Raymond Kvisvik og FFK nærmest lekestue med hjemmelaget. Kvisvik flikket og slo tunneler, mens frustrerte Vålerenga-spillere løp i mellom.

Kampen ebbet dermed ut med 0-3, og FFK er i semifinalen i cupen.

Jan Derek Sørensen og VIF nede for telling

Vi fulgte kamputviklingen:

Kampslutt

92 min: Kampen blåses av. VIF-FFK 0-3.

90 min: 3 minutter er lagt til.

88 min: Raymond Kvisvik holder lekestue på Ullevål nå. Slår tunneler og spiller vegg mens VIF-spillerne løper i mellom.

84 min: Hjemmelagets spillere er frustrerte. Morten Berre får gult kort etter en sein takling.

79 min: 3-0 til Fredrikstad! Tarik Elyounoussi skyter i stolpen etter flott angrepsspill. Returen tar Tóth seg av; han banker ballen i mål og blir tomålsscorer.

75 min: Vålerenga er mer med i kampen nå, uten å komme til de store sjansene.

72 min: Hjemmelagets spillere roper på hands og straffe, men dommer Terje Hauge vinker spillet videre.

67 min: FFK kontrollerer på Ullevål nå. Kvisvik nærmest leker seg med VIF-spillerne.

57 min: 2-0 til Fredrikstad! Bjørkøy runder keeper etter pasning fra Elyounoussi. En av 18-åringens første touch på ballen etter at han kom inn!

56 min: Tarik Elyounoussi blir byttet inn.

55 min: Tóth har en kjempemulighet til å bli tomålsscorer, men alene med keeper skyter han rett på Arason.

53 min: VIF gjør sitt tredje og siste bytte. Daniel Fredheim Holm må gi seg pga lyskestrekk. Inn kommer Rune Lange.

50 min: FFK har startet med aggressivt press på ballfører i 2.omgang. Bjørkøy skyter fra 20 meter, men skuddet blir for svakt.

46 min: 2.omgang er igang. Hjemmelaget VIF har gjort to bytter i pausen. Holm kommer inn for Johnsen, mens Jepsen kommer inn for Gashi.

Pause

45 min: Pause. VIF-FFK 0-1.

Kvartfinale i cupen mellom VIF og FFK

39 min:1-0 til Fredrikstad! Tóth knuser Wæhler i en hodeduell, og header utagbart i mål. Arason er sjanseløs på headingen.

36 min: To store Fredrikstad-sjanser! Først avslutter Bjørkøy svakt. Minuttet senere får Ramberg sjansen, men han header upresset rett på keeper fra 6 meter.

34 min: Vålerengas Jan Derek Sørensen forsøker brassespark, men lykkes dårlig.

30 min: Stillingskrig på Ullevål. Fortsatt få store sjanser.

24 min: Spillet bølger frem og tilbake nå, uten de store sjansene.

18 min: Store sjanser til begge lagene. Johnsen med farlig heading for VIF. Gerrbrand header rett på Arason etter en FFK-corner.

15 min: Multaharju drar seg fri på høyrekanten, men skyter over.

12 min: Vålerenga er i ferd med å få et visst grep om kampen. Gashi skyter over FFKs mål.

10 min: Jevnspilt på Ullevål de første ti minuttene. Ingen av lagene har klart å tilrive seg noe overtak.

5 min: Bortelaget har startet friskest, og Hans Erik Ramberg har hatt kampens eneste sjanse. Etter 4 minutters spill avslutter Ramberg et pent FFK-angrep med et skudd like til side for Vålerengas mål.

---------------

FFKs lagoppstilling: Shaban - Czwartek - Gerrbrand - Piiroja -Bertelsen - Berg - Ramberg - Bjørkøy - Multaharju - Kvisvik - Tóth