NRK Meny
Normal

FFK vurderer svensk spiss

FFK vurderer fem-seks spisser før neste sesong, og Daniel Larsson hos i BK Häcken i Sverige er en spiss FFK-trener Grönhagen kan tenke seg.

 Abgar Barsom, Gardar Johannsson og Everton Da Costa jubler etter at Johansson utlignet til 1-1

Abgar Barsom, Gardar Johannsson og Everton Da Costa er tre av utlendingene i FFKs tropp. FFK-trener Grönhagen ser etter flere spisser, og hvis han lander på en utenlandsk spiller må ha rydde opp i stallen for å tilpasse seg NFFs kvotebegrensninger.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Fredrikstad Fotballklubbs trener, Anders Grönhagen bekreftet nylig at to spillere fra nedrykkede GIF Sundsvall er notert på hans vurderingsliste.

Verken Linus Hallenius og Tobias Eriksson ønsker å bli i GIF Sundsvall som rykket ned fra Allsvenskan i år.

- Jeg skal være ærlig å si at de to er interessante for oss foran neste sesong, sier sier Grønhagen til Dagbladet.

Grønhagen ser på Sundsvall-spillere

Daniel Larsson

Anders Grønhagen

- FFK vuderer fem-seks spisser, sier Anders Grönhagen.

Foto: Sønstrød, Tobben / SCANPIX

Fredrikstad har også en svenske ved navn Daniel Larsson på blokken. Han spiller i BK Häcken og har tidligere vært linket til IFK Göteborg, skriver fotballmagasinet.no.

- Vi jakter en spiss. Vi har en brasilianer (Everton) som vi er fornøyd med, men der har vi en opsjonskontrakt. Det betyr at vi må forhandle på nytt. Derfor har vi åpnet litt for andre spisser, deriblant svenske, sier Grönhagen til Fotbollskanalen.se.

Han bekrefter at Larsson er aktuell og en av fem-seks spisser klubben vurderer. Larsson rykket opp til Allsvenskan med Häcken denne sesongen og scoret tolv mål i Superettan.

Rydde i "sølv-stallen" ?

FFK var en av eliteserieklubbene med flest utlendinger i stallen i fjor.

I august i år hadde FFK 13 utlendinger i troppen. Det er to for mye, ifølge Norges fotballforbund. Senere la Brian West opp, og dermed ble det en utlending for mye i stallen.

Hvis "Grönis" går for enda flere utlendinger i stallen, betyr det at noen av de som har spilt for laget med utenlandsk pass i år må ut.

Utlendinger i FFK *

Daniel Örlund (Sverige)
Patrik Gerrbrand (Sverige)
Raio Piiroja (Estland)
Wallace Fernando Pereira (Brasil)
Dominic Adiyiah (Ghana )
Kasey Wehrman (Australia)
Abgar Barsom (Sverige)
Éverton Santos da Costa (Brasil)
Andreas Tegström (Sverige)
Garðar Jóhannsson (Island)

* FFKs nettside pr. 22. november 2008

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uthus endte i container

    I Elingårdsveien i Fredrikstad fikk transportørene av et helt hus problemer da det viste seg at huset var for stort til å fraktes på veien. Det endte opp med at huset ble delt opp med motorsag og fraktet i container til søppeldynga, melder Fredrikstad Blad.

  • Gjorde skader på solstudio

    Det har vært innbrudd i et solstudio i Kinogaten i Sarpsborg. Politet melder at det er gjort skaderverk på stedet. Gjerningspersonen ble sikret på video, og politiet er på stedet og utfører undersøkelser.