NRK Meny
Normal

FFK vant 2-1 mot Vålerenga

Det ble en spennende kamp på Fredrikstad stadion mandag kveld. Vålerenga tok ledelsen etter bare seks minutter, men likevel var det FFK som trakk det lengste strået.

FFK-supportere

FFK-supporterne får skryt av FFK-trener Anders Grønhagen. I kveld skal de gjøre sitte beste for å heie FFK fram til seier mot Vålerenga.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

LES: Følg kampen minutt for minutt

SE BILDENE: FFK gjennom tidene

Skudd, bytter, sjanser og kontroversielle dommeravgjørelser preget kampen mellom Vålerenga og Fredrikstad.

Vålerenga presset FFK voldsomt siste del av andre omgang, og to ganger det siste kvarteret protesterte Vålerenga-spillerne mot dommerens avgjørelser fordi de mente de skulle ha straffe.

FFK ble presset på slutten

Lasse Staw må hente ballen ut av eget mål, FFK-Vålerenga

Lasse Staw måtte hente ut ballen av eget mål da Bengt Sæternes scoret for Vålerenga etter bare seks minutter.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Begge lag hadde hver sin store sjanse like før full tid, men FFK ble mest presset og hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Hele fem minutter ble lagt til på Fredrikstad stadion på grunn av bytter og skader.

Begge lag var frampå i første omgang, og stillingen til pause var 1-1. Det første målet stod Bengt Sæternes for etter bare seks minutters spill, men ni minutter senere utliknet Gardar Johansson for FFK.

Unggutten Tarik Elyounoussi meget sentral i kampen fram til han ble byttet ut i det 88. minutt. Det var Elyounoussi som først spilte fram Johansson da FFK utliknet, og han var nest sist på ballen da Raymond Kvisvik ga FFK ledelsen etter 47 minutter.

Mangler sentrale spillere

Eliteserien har hatt en kort pause i forbindelse med fotball-EM som har vært arrangert i Østerrike og Sveits, men nå er høstsesongen i gang i årets Tippeliga.

Se bildene fra fjorårets oppgjør mellom FFK og Vålerenga

Fredrikstad tok ferie som nummer to på tabellen, og de møter Vålerenga til 11. runde, og allerede tidlig mandag formiddag var de første FFK-vimplene synlige i Fredrikstad.

Ardian Gashi og Abgar Bashom må stå over kampen på grunn av karantene, og Andreas Tegström var heller ikke med i FFKs startellever.

Lagets unge keeper, Lasse Staw, har nettopp signert for fire nye år med FFK. Han gjorde jobben sin mellom stengene i første halvdel av Tippeligaen 2008, og han er klar til kveldens kamp.

Forventer tøff motstand

Anders Grønhagen, trener i FFK, sier hele laget er så klare som de kan være etter sommerferien.

- Vi har hatt en bra forberedelsesfase til tross for noen skavanker med litt sykdom og et par krantener. Spillerne har vist pågangsmot, og de er så bra forberedt som mulig, sier han.

FFK-treneren berømmer hjemmepublikummet på Fredrikstad stadion.

- Vi har et fantastisk publikum som gir oss mye støtte Jeg håper vi kan vinne, men det blir uten tvil en tøff match, sier han.

Norsk fotballglede

Det ligger an til å bli en fin kveld på stadion, og med både Klanen og Plankehaugen til stede blir det et skikkelig trøkk på tribunene.

Det gleder Anders Grønhagen seg til.

- Det gleder meg at fotballsupportere i Norge kan møtes og diskutere fotball uten å lage problemer. I Sverige har vi slitt litt med bråk i forbindelse med fotballkamper, men her til lands er det ekte fotballglede, sier Grønhagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: