FFK utklasset Start

Fredrikstad kjørte over Start med 3-0 seier på hjemmebane.

Starts Morten Hæstad i kamp mot Tarik Elyounoussi.

Dermed ble det nesten en drømmereprise for Fredrikstad-spillerne. Forrige gang lagene møttes, vant rødbuksene 4-0.

Søndag kveld ble gjestene fra Kristiansand utklasset av Fredrikstad, og kampen endte 3-0, etter scoringer av Fofana, Elyounoussi og Johansson.

Raymond Kvisvik havnet ikke på scoringslisten, men sto for forspillet til alle de tre målene.

Start åpnet best

Det var gjestene fra Kristiansand som hadde de største sjansene i første omgang.

Start valgte en offensiv 4-3-3 formasjon, og hadde initiativet i kampen de første 20 minuttene.

Kampens første store målsjanse kom etter 14 minutter, da Starts Christer Kleiven skjøt ballen i stolpen.

Utover i førsteomgang, kom Fredrikstad mer med i kampen, og etter 39 minutter lobbet ivorianeren Ismaël Béko Fofana ballen over keeper og i mål etter en flott pasning fra Raymond Kvisvik.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Skuffede Start-fans

Start-fansen har naturlig nok skuffet etter kampen.

Utklassing

Fredrikstad startet 2.omgang friskt, og etter 57 minutter kunne Tarik Elyounoussi legge på til 2-0 for Fredrikstad.

Nok en gang var det Raymond Kvisvik som sto for forspillet.

62 minutter ut i kampen sørget Gardar Johansson for 3-0 ledelse til FFK.

Kvisvik slo en god pasning til West som la inn til Johansson. Dermed kunne islendingen sende ballen i nettet fra kort hold.

11.656 tilskuere hadde tatt turen til nye Fredrikstad stadion i regnværet.

Fredrikstad startet med denne lagoppstillingen i en 4-4-2 formasjon:

Rami Shabaan

Pål Andre Czwartek, Raio Piiroja, Patrik Gerrbrand, Anders Prytz

Ismaël Béko Fofana, John Anders Bjørkøy, Hans Erik Ramberg, Raymond Kvisvik

Tarik Elyounoussi, Gardar Johansson

FFKs Anders Prytz i aksjon mot Starts Morten Hæstad.

Gjestene fra Kristiansand åpnet kampen best. Her er FFKs Anders Prytz i aksjon mot Starts Morten Hæstad.

Klubbrekord

Start har ikke hatt hellet med seg i de siste kampene mot Fredrikstad-laget. Sist de møttes ble det 4-0 til FFK.

FFK sørget også for at Kristiansand-laget røk ut av cupen.

Av ti eliteserieoppgjør mellom FFK og Start i Fredrikstad har fire endt med Start-seier, tre med tre poeng til Fredrikstad, mens tre har endt uavgjort.

FFK har scoret i de siste 15 hjemmekampene. Med seier mot Start i kveld, tangerte de sin egen klubbrekord på 16 hjemmekamper med scoring.