NRK Meny
Normal

– Viser hvor mye klubben betyr

Fungerende FFK-trener Håkon Wibe Lund er full av skryt for supporterne som støttet laget på trening.

Supras med FFK-banner

Sju FFK-supportere møtte opp på trening med banner, bluss og sanger søndag.

Foto: Dag Solheim/fredrikstadfk.no

Det var på formiddagstreningen søndag at sju Fredrikstad-supportere møtte opp på treningen på Fredrikstad stadion for å vise sin støtte til de hardt pressede FFK-spillerne.

Med et banner med teksten «Vi brenner for FFK» stod supporterne på tribunen og sang og blusset for spillerne. Oppmøtet betydde mye for Håkon Wibe Lund, som leder laget i hovedtrener Lars Bakkeruds sykefravær.

– Det var utrolig bra. Det viser hvor mye klubben betyr for folk i og rundt Fredrikstad. Det var veldig all right for oss, og det ga litt ekstra piff på trening, sier han til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Supras med FFK-banner på trening

Fungerende FFK-trener Håkon Wibe Lund ga beskjed om at øvelsene skulle foregå så nærme supporterne som mulig.

Foto: Dag Solheim/fredrikstadfk.no

– En fin anledning til å slå tilbake

Også på søndag takket Wibe Lund for støtten – både ved å håndhilse på hver og en av de fremmøtte, og ved å be assistenttrener Jan Tore Ophaug om at alle øvelser skulle gjennomføres så nærme gjengen som mulig.

Da laget med de eldste spillerne vant avslutningskonkurransen løp også hele vinnerlaget bort til supporterne for å feire.

– Det betyr mye å vite at vi har folk rundt oss som ønsker oss alt godt og viser det så til de grader. Vi er klar over at det er mange som ønsker at vi skal fremstå på best mulig måte. De gjorde et godt inntrykk og gir oss forhåpentligvis den siste lille energien vi trenger for å gjøre en kjempegod prestasjon i kveld, sier Wibe Lund.

I kveld møter nemlig FFK nedrykkstruede Follo og den tidligere FFK-spilleren Alexander Ruud Tveter på bortebane.

– Det blir en spennende kamp. Det er en fin anledning til å kunne slå litt tilbake. Vi gleder oss til denne kampen, sier kveldens FFK-trener.

– Trenger ikke å være så innmari god i kveld

Håkon Wibe Lund

Håkon Wibe Lund håper Follo-spiss Alexander Ruud Tveter får en rolig dag på jobben i kveld.

Foto: Terje Jensen/fredrikstadfk.no

Ruud Tveter vendte tilbake til Follo i april etter tre år i Fredrikstad. Håkon Wibe Lund gleder seg til å få et gjensyn med spissen.

– Det blir veldig bra å se Alexander igjen. Det er en utrolig fin gutt og en god fotballspiller. Jeg tror det har vært godt for ham å få et miljøskifte og få blomstre litt i Follo, sier han, men passer på å legge til:

– Vi får håpe at han er litt blek i denne kampen. At han fortsetter å utvikle seg til det bedre utover sesongen er selvfølgelig noe vi ønsker, men han trenger ikke å være så innmari god i kveld. Det hadde vært OK å slippe det.

Til Fredriksstad Blad sier imidlertid Ruud Tveter at han ønsker å senke klubben han forlot på siste dag av overgangsmarkedet i vinter.

– Jeg tror vi vinner, og det hadde selvfølgelig vært veldig deilig å bli matchvinner, sier han og advarer FFK mot å prøve seg på finspill i kveld.

– Det blir nok en tøff og jevn kamp med mye kriging. Banen innbyr ikke akkurat til finspill. Den er helt forferdelig faktisk, sier han til avisen.

Skadefri tropp for FFK

Fredrikstad har en skadefri tropp og Wibe Lund kan dermed velge og vrake i spillere, med unntak av Henri Anier og Khalifa Jabbie som er på landslagsoppdrag for sine respektive land.

Follo stiller med følgende tropp til kveldens kamp:

Pål Stensholt, Jens Skogmo, Torstein Mjønner, Patrik Karoliussen, Andreas Steinbakk-Olsen, Fitim Azemi, Øystein Vestvatn, Christian Mork, Anders Lübeck, Halvor Raddum, Jonas Hammer, Frode Larsen, Misim Memishi, Eirik Markegård, Daniel Pedersen, Fredrik Levorstad, Alexander Ruud Tveter og Benjamin Dahl Hagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: