NRK Meny
Normal

– Vi taper mot vårsesongens svakeste lag

Et særdeles tamt FFK måtte søndag kveld gå slukøret av banen etter å ha tapt 1–0 hjemme for tabelljumbo Follo.

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

Fredrikstad-trener Håkon Wibe Lund var ikke fornøyd med 1. omgangen til eget lag mot Follo.

Foto: Ole-Christian Bakke/fredrikstadfk.no

Hjemmelaget slet med å komme til sjanser, og i en ellers svært sjansefattig kamp ble oppgjøret mellom FFK og Follo ikke en for historiebøkene.

– Det er ikke godt nok. Vi spiller mot vårsesongens svakeste lag og vi står igjen med null poeng på hjemmebane. Det er enkelt og greit ikke godt nok, sier en svært skuffet FFK-trener, Håkon Wibe-Lund til NRK etter kampen.

Ingen av lagene tok ordentlig tak i kampen i første omgang, og det var jevnt de første 45 minuttene. Sjansene så derimot ut til å utebli.

Follo tok ledelsen

En frisk Fitim Azemi for bortelaget hadde før scoringen notert seg for kampens eneste målsjanse, da han etter drøye 20 minutter løsnet et skudd fra drøye 16 meter.

Og Azemi var også involvert da Follo kunne feire kampens første og eneste mål etter en drøy halvtime.

Follo-spissen var på et fint driv nedover venstrekanten og lurte tre FFK-forsvarere, og så Fredrik Levorstad som dermed stod helt alene i andre enden av sekstenmeteren.

Med en fin stikker kunne Levorstad ta seg all tid i verden, og plasserte ballen utagbart nede i venstre hjørne for Fredrikstad-keeper Jon Masalin.

Flere mål, eller sjanser for den saks skyld, ble det ikke i første omgang, og sjokkerte fans på Fredrikstad Stadion måtte konstatere at det var Follo som gikk til pause med ledelse.

– Vi må finne ut hvorfor vi starter kampen som vi gjør, for det fører til at vi er langt unna å være der vi ønsker å være, sier Wibe-Lund.

Presset på i andre omgang

Hans Erik Ramberg

Hans Erik Ramberg var skuffet etter kampslutt mot Follo søndag kveld.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Til tross for at FFK stort sett kjørte hele den siste omgangen, var det ingen i rødt og hvitt som maktet å sette ballen i mål.

Follo lå kompakte i forsvar og la sågar om til fem bak da det gjensto ti minutter av kampen. Det gjorde det vanskelig for FFK å få utligningen, sier Hans Erik Ramberg.

– Jeg tror Follo-gutta var rimelig slitne etter kampen. Når de parkerer bussen foran mål, så sier det seg selv at det blir vanskelig å score. De har det sikkert deilig inne i Follo-garderoben etter kampen, og føler at det var en fortjent seier. Det var det ikke. Det var ikke Follo sin skyld at de vant, det var vår.

Til tross for hele fem tilleggsminutter var det slukørete FFK-spillere som måtte innse sesongens kanskje største skalp hittil.

Tapet for tabelljumboen gjør at FFK fortsatt beholder sin niendeplass på tabellen med 22 poeng. Men Ramberg er ikke bekymret for den korte veien ned til de fire plassene som gir nedrykk.

– Jeg har ikke vært nevneverdig bekymret for tabellen, for den avgjøres ikke nå. Men det er klart at vi kommer nærmere og nærmere, og vi skulle ønske vi var et annet sted. Først og fremst må vi forvente mer av oss selv. Vi blåser i hva andre mener, men jeg synes vi må gå i oss selv og forvente mer, sier han.

Follo klatrer opp til 14. plass med 11 poeng.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig skogbrann i Aremark

    Mannskaper fra brannvesenet i Halden og Aremark har rykket ut etter melding om en mulig skogbrann. Brannflyet meldte om røyk fra området ved Abbortjern i Aremark.

  • Etterlyser SMS-varsling

    Beboere nær industriområdet på Øra i Fredrikstad etterlyser varsling på sms ved alvorlige hendelser. For en drøy uke siden var det brann ved Østfold gjenvinnning. Politiet oppfordret folk til å holde vinduer igjen. Det fikk ikke alle med seg.

    Brann øra, Østfold gjenvinning
    Foto: Sebastian Nordli