NRK Meny
Normal

FFK-trener frykter ikke klubbkrise

FFK-trener Anders Grönhagen tror klubben vil ri av stormen.

Anders Grönhagen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det har stormet kraftig rundt FFK i høst.

20. september ble administrerende direktør i Fredrikstad Fotbalklubb, Morgan Andersen, tiltalt for dokumentfalsk.

I etterkant har sponsorene hatt delte meninger om hvorvidt det var riktig av klubben å la Andersen fortsette i jobben. Denne uken ble det kjent at flere aksjonærer krever at Morgan Andersen blir permittert til rettsaken er over.

- Stå sterkt når det blåser

- Det er jo kjedelig om dette splitter klubben, sier Fredrikstad fotballklubbs trener Anders Grönhagen.

Han tror likevel at klubben takler høststormen.

- Jeg har vært med som trener i 20 år, og jeg har vært med på både opp- og nedturer. Man skal stå sterkt når det blåser, sier Grönhagen.

Mens det stormer på klubbhuset, skal FFK-trener Anders Grönhagen gjøre sitt beste for at sesongavslutningen blir lystigere enn styremøtene i klubben.

 - Jeg vet jo hva jobben min er, og det er å motivere spillerne i slutten av sesongen. Mitt fokus er på hva jeg skal gjøre med laget, sier FFKs svenske trener.  

Frykter ikke krise

Det er ikke første gangen at Grönhagen opplever støy rundt fotballklubben han trener. På 90-tallet trente Grönhagen Djurgården.

- Jeg var med da hooliganismen dukket opp i Sverige i 1994. Fokus ble jo dessverre langt fra selve fotballen, og vi havnet på femte eller sjetteplass det året. Da vi ikke fant noen løsning på problemet, tapte vi mellom 30 og 40 millioner kroner i sponsorpenger. Man tok ikke problemet på alvor.

Anders Grönhagen tror ikke at FFK får oppleve en lignende krise.

- Jeg tror ikke det. Det er stor fotballinteresse her, og alle støtter klubben. Men jeg tror det er viktig at man finner en løsning, sier Grönhagen.

FFK-treneren tror det er viktig at alle de involverte partene snakker sammen for å roe ned støyen rundt klubben.

- Vi får se når Morgan kommer tilbake, så får partene møtes for å komme ut av dette her så godt som mulig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK