FFK til cupfinalen

Start utlignet da det var seks sekunder igjen av ordinær tid, men FFK var sterkest i ekstraomgangene.

Fredrikstads Tarik Elyounoussi utliknet til 1-1

KAMPEN DIREKTE: Følg kampen minutt for minutt her!

FFK er i finalen for 18.gang i historien.

- Når jeg ser 10.000 synge "For Fredrikstad" på tribunen, begynner jeg nesten å gråte. Dette var veldig fortjent, sier Knut Torbjørn Eggen.

- Jeg trodde aldri vi skulle klare å lande dette. Vi var best, men det var altfor spennende. Jeg trodde ikke det var mulig da de utlignet ti sekunder før pause. Nå må jeg bare fordøye det her, sier han.

Start best ut

Kampens første store sjanse gikk til Start, da Geir Ludvig Fevang kom alene med FFK-keeperen. Men Rami Shaaban reddet unna.

Men bare noen minutter senere kom Geir Ludvig Fevang igjen på en corner. Og denne gangen klarte han det, og satte ballen i mål.

Rami Shaaban i FFK-målet var sint på forsvaret, som ikke reddet unna ballen.

FFK sløste med sjansene

Men FFK hadde også store sjanser i den første omgangen. Flere ganger var hjemmelaget utrolig nære å utligne.

De øket presset på Start, og tok etterhvert over initiativet. Men de slet med å få avslutningene til å sitte.

23 minutter inn i omgangen så det ut til at Tarik Elyonussi ble sparket, da han falt i bakken i Starts 16-meter. Men i stedet for straffe, fikk han gult kort for filming.

FFK brukte lang tid på angrepene, og selv om de kom til mange avslutninger, klarte de ikke å få ballen i mål.

I slutten av omgangen kom også Start bedre med, men lagene gikk til pause til stillingen 0 - 1.

- Vi gjennomfører en brukbar omgang, men vi mangler målet. Vi får se hva vi gjør i pausen, sa hjelpetrener per Egil Ahlsen til NRK i pausen.

FFK kom sterkt tilbake

Starts Bård Borgersen og FFK's Mihaly Toth under semifinalen mellom Fredrikstad og Start

I andre omgang fortsatte FFK presset mot Start. Noe kjappere angrepsspill gjorde det vanskeligere for sørlendingene å holde hjemmelaget på avstand.

Og et kvarter inn i omgangen fikk de utelling for jobben da Tarik Elyounoussi scorte etter en fantastisk pasning fra Raymond Kvisvik.

I minuttene etter scoringen var det elektrisk stemning på stadion.

Da Raymond Kvisvik fire minutter senere la inn til Simen Brenne, som fantastisk spilte seg igjennom, og satte ballen i mål, tok det helt av på tribunene.

En vakker scoring fra Brenne.

Rett etter scoringen fortsatte hjemmelaget løpet mot Starts  mål, og ballen suste mot Start-keeperen flere ganger.

Men Start var heller ikke villige til å gi opp. Flere ganger spilte sørlendingene seg fri fra Fredrikstads forsvar, og stormet mot Shaaban. Men FFK-keeperen vant duellene.

Utlignet da det var ti sekunder igjen

Da det gjenstod et minutt av ordinær spilletid kokte det over for Starts keeper Rune Nilsen.

Han gikk langt utenfor egen 16-meter og dyttet Hermanni Vourinen over ende.

Det fikk han direkte rødt kort for, og Start måtte spille tilleggsminuttene med ti mann.

Men det tente bare Startspillerne, som tre minutter på overtid scorte. Todi Jónsson fikk gå gjennom et tamt FFK-forsvar, og utlignet.

Dermed ble det ekstraomganger på FFK stadion.

FFK slo tilbake

- Det er helt utrolig. Det skal ikke være mulig, raste en oppgitt Morgan Andersen til NRK.

- Er det noe rettferdighet i verden, så vinner vi.

Og seks minutter inn i omgangen kunne det se ut til at fredrikstadmanageren skulle få det som han ville.

FFKs midtstopperklippe Rajo Piroja headet ballen via stolpen og i mål, og dermed stod det 3 - 2 til hjemmelaget.

Men bare noen minutter etter ble FFKs Hermanni Vourinen utvist etter en takling. Lagene måtte spille ferdig ekstraomgangene med like mange spillere på hvert lag.

3 - 2 stod seg ut første ekstraomgang.

I andre ekstraomgang bar begge lag preg av den intensive kampen på banen.120 minutter på regnvåt gressbane tok tydeligvis på fotballbena.

FFK hadde flest sjanser, og for de 10.000 på tribunene må det ha vært en pine å se ballen trille forbi mål eller smelle i stanga gang på gang.

På overtid igjen skulle det endelig avgjøres. FFK fikk straffespark etter en hands i Start-feltet. Kaptein John Anders Bjørkøy gikk til straffemerket, men den ellers så sikre straffesparkskytteren bommet.

Det fikk likevel ingenting å si, for sekundet etter blåste dommeren i fløyta, og FFK var klare for sin 18. cupfinale i historien.

Fredrikstad stadion eksploderte i jubelrop, og det blir uten tvil feiring i sentrum av byen langt utover onsdagsnatta.