NRK Meny
Normal

FFK møter Rosenborg

I fjerde runde av eliteserien tar Fredrikstad i mot Rosenborg på hjemmebane. Fasit for FFK etter de tre første kampene er tap, seier og uavgjort.

Tarik Fredrikstad

Benjamin Dahl Hagen og de andre FFK-spillerne feirer en scoring i kalasseieren hjemme mot Stabæk.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB SCANPIX

Fire poeng på de tre første kampene er nok de aller fleste FFK-sjeler fornøyd med. Tatt i betraktning at to av de tre kampene har vært bortekamper, har serieåpningen vært helt OK for FFKs del.

Etter tapet i første serierunde i snøkaoset på Alfheim, smadret FFK Stabæk 5-1 på hjemmebane. I forrige runde ble det 1-1 borte mot Hønefoss.

I eliteserien fjerde runde tar rødbuksene imot Rosenborg hjemme på Stadion, noe som kan vise seg å bli en formidabel oppgave.

Vil styre kampene hjemme

Trener Tom Freddy Aune oppfordrer nok engang folket til å møte opp på Stadion.

FFK-trener Tom Freddy Aune

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune er klar for en tøff kamp mot RBK.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Etter glisne tribuner under den første seriekampen på Stadion ønsker Aune å lage fest både på tribunene og på banen.

– Vi ønsker å styre kampene hjemme i Fredrikstad og frykter ikke Rosenborg. Vi kjenner til deres gode sider, men føler også at vi kjenner til deres svakheter. De ønsker vi å utnytte, sa Aune til FFKs hjemmesider i går.

Etter å ha vært innom alle tre mulige kamputfall på de tre første kampene, er treneren stolt av hvordan FFKs unggutter har stått frem.

– De har vist både klokskap og mental styrke etter å ha kommet tilbake etter å ha ligget under både mot Stabæk og Hønefoss, sa Aune til fredrikstadfk.no.

Revansjesugent Rosenborg

Rosenborg åpnet sesongen med en sterk 3-1 seier mot Brann hjemme på Lerkendal.

Etter et høydramatisk oppgjør på Åråsen, satte kaptein Mikael Dorsin inn et omdiskutert utlikningsmål på overtid i andre omgang.

Det målet fastsatte resultatet til 2-2. Og et uavgjortresultat for Jonssons menn.

Og i tredje runde ble det bare 0-0 mot Sogndal hjemme på Lerkendal og med denne poengfangsten befinner trønderne seg på plassen over FFK på tabellen.

Jan Jonsson tror på et godt resultat

Etter å ha kommet fra 0-0 hjemme mot Sogndal i forrige runde er Rosenborg-trener, Jan Jonsson, revansjesugen før møtet med Fredrikstad på bortebane.

– Vi ønsker jo fortsatt å være offensive. Og når jeg sier at vi skal opptre samlet defensivt, så kan vi jo være det høyt oppe på banen også, sier Jonsson til RBKs hjemmesider.

Jan Jonsson

RBK-trener Jan Jonsson er optimist før kveldens oppgjør mot FFK.

Foto: Anniken Sande

Han er også imponert over hvordan FFK har klart seg i starten av eliteserien, til tross for tap av viktige spillere og utenomsportslig bråk i forkant av sesongen.

– Sammenlignet med i fjor så er det en del nytt på laget der. Men de har vært friske på hjemmebane og imponerte med storseier mot Stabæk. Så vi må legge ned en jobb og være like solide og forsvarssterke som sist.

I tilsvarende oppgjør i fjor endte kampen 2-0 til FFK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter med dobbeltdekker-beslutning

    Jernbanedirektoratet kommer ikke til å avgjøre om det skal satses på dobbeltdekkere på Østfoldbanen før til høsten. Det bekrefter direktoratet i dag. Årsaken er at man mangler oversikt over hva det vil koste å utbedre Østfoldbanen for toetasjes tog.

  • Vil ikke utsette Østfoldbanen

    Politikerne i Østfold fylkeskommune protesterer mot en utsettelse av InterCity-utbyggingen på Østfoldbanen. Det ble klart i fylkestingsmøtet i går. De forventer, som et minimum, at strekningene gjennom byene følger den framdriftsplanen Stortinget la opp til.