NRK Meny
Normal

FFK-striden tiltar

Spliden blant sponsorene i FFK tilspisser seg. Nå mener også klubbens hovedaksjonær at Morgan Andersen burde vært permittert fra stillingen sin.

FFK-spiller Raymond Kvisvik
Foto: Tomas Berger/NRK

Administrerende direktør i klubbens hovedaksjonær, Fredrikstad Energi, Trond Andersen mener at Morgan Andersen burde permitteres.

- Burde vært permittert

Tirsdag gikk en av klubbens sponsorer, Jon Brynildsen, ut og kritiserte styret i FFK sport ASA. Han mente direktøren i klubben burde vært permittert fordi han er tiltalt for dokumentforfalskning.

Nå støtter også andre sponsorer opp om dette. Administrerende direktør i Fredrikstad Energi slutter seg til gårsdagens utspill fra Jon Brynildsen.

- En som er anklaget eller mistenkt for noe sånt trenger tida si til å forberede sitt forsvar, sier Trond Andersen i Fredrikstad Energi.

- Klubben bør gå foran

Han mener Morgan Andersen burde vært permittert av flere grunner, for fokuset på fotballklubben bør være det viktigste i denne situasjonen.

- Et selskap trenger en fokusert leder, for det er mye som skal holdes orden på. Og da kan ingen enkeltpersoner gå foran klubben, klubben er tross alt det viktigste, og det forteller meg at permisjon burde vært det viktigste, sier han.

Vanskelig sak

Trond Andersen innrømmer at dette er en vanskelig sak.

- Jeg uttaler meg på bakgrunn av den situasjoenn jeg selv er i. For hvis jeg var styreformann, ville det vært problematisk med den daglig leder som er anklaget for en sånn sak. Det ville vært vanskelig å hatt troverdgiheten titil den lederen.

- Vil dere vurdere forholdet til klubben etter dette?

- Det må vi vurdere nærmere, men utfallet av det vil jeg ikke spekulere i på radio, sier han.

Både Jon Brynildsen, eiendomsselskapet Fredriks Borg og Fredrikstad Energi mener Morgan Andersen burde vært permittert.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: