FFK-spillerne sendt til skogs etter rekordtapet

Fredrikstad-trener Mons Ivar Mjelde beklager til supporterne som betalte for å se tapet mot Ranheim søndag.

Mons Ivar Mjelde på Fredrikstad stadion

Mons Ivar Mjelde var skuffet etter å ha gått på en kraftig smell mot Ranheim søndag.

Foto: Petter Larsson/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Det svir, det gjør ordentlig vondt langt inni sjelen. Vi har et ansvar overfor både arbeidsgiveren vår og for supporterne som betaler for å se oss. Vi beklager at vi ikke var bedre, og vi beklager at vi ikke klarte å underholde. Det er bare å legge seg flat.

Mons Ivar Mjelde var skuffet dagen etter at Fredrikstad tapte 1–7 for Ranheim og gikk på sitt styggeste hjemmetap på 86 år.

Ikke siden klubben tapte 1–7 for Lisleby i 1930 har laget gått på en større smell foran eget publikum.

Etter kampen var også spillerne mer opptatt av å unnskylde egne prestasjoner enn å bortforklare tapet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Renset lufta

Mandag morgen samlet spillerne og den sportslige ledelsen seg for å snakke ut om kampen og finne ut av hva som gikk galt.

Mjelde hadde allerede da gjort seg opp noen meninger.

– En har alltid noen tanker hvorfor det gikk som det gjorde. Vi hadde en god seanse og vi kjører gode prosesser internt på dette. Stemningen er ikke god når du taper fotballkamper, det er den aldri. Vi er preget alle sammen. Det er bra at vi får renset lufta.

Etter møtet ble alle spillerne bortsett fra Brice Wembangomo og Filip Johansen Westgaard sendt vekk fra stadion.

– Spillerne ble sendt i skogen for å løpe av seg skuffelsen. Nå handler det om å få restituert seg og gjenoppstå som lag, sier Mjelde.

Få spillere på FFK-trening

Brice Wembangomo og Filip Johansen Westgaard var de eneste FFK-spillerne som trente på kunstgresset på Fredrikstad stadion mandag. Her sammen med assistent Jan Tore Ophaug.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Tippeblemme

Også fotballekspert Joacim Jonsson var skuffet etter tapet for Ranheim. Han hadde på forhånd gått hardt ut på Twitter og nærmest garantert tre hjemmepoeng:

Laster Twitter-innhold

Dagen derpå medgir svensken at han gikk på en kraftig smell.

– Jeg er en person som heller stikker frem hodet og tvitrer i forkant, enn å vente til at kampen er slutt og tvitrer fasiten. Da må man forvente å høre det også, og det skal jeg love deg at jeg fikk etter kampen i går.

FFK

Joacim Jonsson var sportssjef i Fredrikstad Fotballklubb i mange år. Han bommet stygt med sitt forhåndstips av kampen mellom FFK og Ranheim.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Jonsson er klar på at resultatet søndag var «helt uvirkelig».

– Ranheim har vært direkte svake, mens FFK har vært i solid form. Jeg tenkte faktisk at dette kunne ikke FFK tape. Men så ramlet det ene målet etter det andre inn. Helt surrealistisk.

Til tross for søndagens braktap, tror den tidligere sportssjefen i Fredrikstad at laget holder plassen i 1. divisjon.

– Jeg tror det. Etter et 1–7 tap, så kommer snakket om at de rykker ned. Men sannheten er at både Ull/Kisa og Hødd er under dem fortsatt, og at de skal vinne flere kamper enn FFK resten av sesongen? Det skjer faktisk ikke, sier Jonsson, vel vitende om at hans tips ikke alltid går inn.

Laster innhold, vennligst vent..