NRK Meny
Normal

FFK-spillere snart friske

Rami Shaaban, Hermanni Vuorinen og Trond Erik Bertelsen er i trening. FFK håper å kunne stille slagkraftig mot Molde om tre dager.

Rami Shaaban og Mikael Dorsin
Foto: Morten Holm / Scanpix

FFK er optimistisk til at både keeper Rami Shaaban og nyervervelsen Hermanni Vuorinen er klare for oppgjøret mot Molde søndag.

Også Trond Erik Bertelsen er i trening, og kan bli klar til sluttspurten i eliteserien.

Viktige brikker mot Molde

Shaaban fikk en hofteskade i forrige kamp, da FFK tapte 1-5 for Vålerenga.

Hermanni Vuorinen har så langt ikke fått vist seg frem for sin arbeidsgiver på grunn av en lårskade.

Fredrikstads Trond Erik Bertelsen i aksjon
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Vuorinen skrev på kontrakt med FFK i slutten av august i år. Han er årets toppscorer i Finland med 16 mål på 18 kamper for Honka.

Så langt har han ikke fått spilt kamper for FFK, og både klubben og publikum er spent på hva den 1,93 meter høye spissen kan by på. 

I følge Fredriksstad Blad trente finnen alternativt denne uka, etter å ha pådratt seg en strekk på innsiden av låret.

Oppgjøret mot Molde er viktig for FFK. Begge lag kjemper nederst i eliteserien. FFK har 21 poeng, og Molde bak seg med 20 poeng. Lagene ligger h.h.v som nr. 4 og 3 fra bunnen.

Tromsø er nest nederst med 17 poeng og Viking, med samme poengsum, ligger helt på bunnen av tabellen.

Bertelsen inn i sluttspurten

Trond Erik Bertelsen er også i trening igjen, og FFK håper at han skal kunne spille i serieinnspurten.

Fredrikstad-spilleren pådro seg en kneskade under en kamp mot Start på Fredrikstad Stadion i slutten av august.

Bertelsen gikk også glipp av spill med landslagstroppen på grunn av skaden, og Starts Marius Johnsen erstattet ham på venstre back.

- Jeg skal til nye undersøkelser om ett par uker. Da er det å håpe at jeg har gjort ytterligere fremskritt, slik at jeg slipper unna en operasjon, sier han til Fredriksstad Blad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.

  • Krav fra departementet

    Akershus, Buskerud og Østfold må nå gjenoppta prosessen med å slå seg sammen til et fylke. Det krever kommunal- og moderniseringsdepartementet, etter at Stortinget vedtok å slå fylkene sammen med tvang 8. juni. Arbeiderpartiet, som er imot den store regionen, synes timingen er merkelig. Det logiske ville være å utsette prosessen til etter stortingsvalget, sier Aps gruppeleder i Akershus, Tonje Brenna.