NRK Meny
Normal

Bryne går ikke videre med rasismeanklager

Bryne-spiller hevder FFKs Henrik Kjelsrud Johansen kom med rasistiske bemerkninger under søndagens kamp. – Trist at Henrik må svare for dette, sier daglig leder Geir Bakken i FFK.

Henrik Kjelsrud Johansen feirer FFK-scoring sammen med Loic Abenzoar

Henrik Kjelsrud Johansen (t.h.) scoret to mål i borteseieren mot Bryne, men etter kampen havnet han i søkelyset av en helt annen grunn. Brynes Paul Addo hevder nemlig at FFK-spissen kom med en rasistisk kommentar til ham. Bildet er fra kampen mellom FFK og Jerv i juni.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Etter en situasjon i andre omgang, anklager Brynes Paul Addo FFK-spissen Henrik Kjelsrud Johansen for rasisme.

– Han sa jeg skulle ta de jævla svarte hendene mine vekk fra han når jeg forsøkte å markere han, sa Addo til TV 2 søndag kveld.

Ønsker å komme til bunns

ROSENBORG - ODD GRENLAND (0-0)

Brynes Paul Addo mener han ble utsatt for rasisme. Dette bildet er tatt da han spilte for Odd Grenland.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ingen av dommerne fikk med seg det som skal ha skjedd, men representanter for Bryne FK tok det opp med dommertrioen etter kampslutt.

– Addo var svært oppskaket rett etter kampen. Kaptein Anders Kristiansen bekrefter også hendelsen, men noe mer vet jeg ikke, sier daglig leder Asle Tjøtta i Bryne FK til NRK.

Han sier videre at de tar denne type hendelser alvorlig, men at de ikke kommer til å gå videre til Norges Fotballforbund (NFF) med saken så lenge det er ord mot ord. Tjøtta ønsker likevel å snakke mer med FFK-ledelsen for å komme til bunns i saken.

– Vi kommer selvfølgelig også til å snakke mer med våre spillere for å bringe på det rene hva som ble sagt, eller kan ha blitt sagt.

– Men så lenge dommertrioen ikke har fått det med seg og rapporterer det inn er det ikke så fryktelig mye mer vi kan gjøre.

– Legger saken død

Henrik Kjelsrud Johansen selv avviser at han har sagt noe rasistisk til Bryne-spilleren.

– Han står og holder og river i meg. Jeg sier han skal fjerne armene sine, men det er veldig langt fra det til noe som er rasistisk, sier FFK-spissen til NRK.

Geir Bakken

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb sier de anser saken som avsluttet.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

– Det er veldig imot mine prinsipper og hva jeg står for som menneske, og da er det kjedelig og trist å bli anklaget for noe sånt.

Daglig leder i FFK, Geir Bakken, er glad for at Bryne ikke går videre til fotballforbundet med anklagene. Han sier de har full tiltro til Kjelsrud Johansens versjon av saken.

– Vi som klubb tar sterk avstand fra rasisme, det er også nedfelt i vårt verdigrunnlag. Jeg syns det er trist at det er dette som får fokus i etterkant av en kamp når det helt klart er uklart hva som har blitt sagt i løpet av kampen.

– Vi legger denne saken død og fokuserer på det som skal komme til høsten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: