NRK Meny
Normal

Slipper langtidsfravær

Borges misser to eller tre FFK-kamper.

Celso Borges
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Costa Ricas superstjerne får lov å prioritere FFK i landslagets oppkjøring til Gold Cup. Celso Borges slutter seg til landslagstroppen 30. juni, og går dermed glipp av bare to eller tre eliteseriekamper - ikke åtte, som klubben fryktet.

- Et valg mellom far og mor

Etter forhandlinger mellom FFKs sportslige ledelse og Costa Ricas landslagssjef de siste par dagene, er partene kommet til enighet, og spilleren selv er lojal mot det klubbene er enige om.

Ifølge FFKs Terje Jensen, skal midtbanespilleren ha sagt at valget mellom landslagsspill og eliteseriekamper for FFK er som å bli bedt om å velge mellom far og mor.

I bortekampen mot Brann 6. juli og den påfølgende hjemmekampen mot Sandefjord 12. juli må imidlertid rødbuksene klare seg uten sin landslagsspiller i scoringsform. Kampen mot Aalesund ryker dersom Costa Rica når finalen i Gold Cup.

- Dette er den beste avtalen vi kunne få til. FFK er takknemlig for at Costa Ricas landslagssjef viser forståelse også for klubbens situasjon, sier Terje Jensen til NRK Østfold.

Les også: Kan miste Borges i åtte kamper

Les også: Borges i form var ikke nok

Les også: Borges ble matchvinner

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.