NRK Meny
Normal

FFK sliter med lønnsutbetaling

Eliteserieklubben ber kommunen stille opp som garantist for lån.

FFK - Sandefjord
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Fredrikstad FK har per i dag så vidt penger til å utbetale lønn.

- Tom klubbkasse

– I likhet med de fleste av eliteserieklubbene, opplever vi en økonomisk virkelighet som har endret seg. Dette har vi kontroll på, og jobber med en økonomisk handlingsplan ut 2012. I den prosessen legger vi vekt på å prate med alle involverte, også kommunen, forteller klubbdirektør Runar Henriksen til Fredriksstad Blad.

Ifølge avisen lever klubben fra hånd til munn og har så vidt råd til å betale lønninger. Den likvide situasjonen i FFK skal være svært anstrengt.

Sparer for harde livet

– Vi har allerede realisert en besparelse på 11–12 millioner, og skal på et nivå vi i fremtiden kan være komfortable med, sier Henriksen videre.

– Men i en omstillingsprosess, kanskje frem til utgangen av 2010, vil vi ha et likviditetsbehov. FFK systemet har ikke noe lån, og derfor vurderer vi å ta opp et midlertidig lån. Før det eventuelt skjer skal det drøftes i alle klubbens fora, noe som pågår i disse dager, opplyser Henriksen.

Fredriksstad Blad spekulerer i at klubben vil måtte ta opp et lån på ti millioner kroner for å håndtere den økonomiske situasjonen.

Informerte kommunen

Onsdag informerte FFKs-styreleder Carl Morten Gjeldnes og klubbdirektør Runar Henriksen ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, rådmann Lasse Hansen og økonomisjef Anne Skau om situasjonen.

FFK er avhengig av å ha kommunen som garantist på lånet. Ordføreren stiller seg åpen for dette alternativet.

– Før vi får søknaden på bordet, ønsker jeg ikke å kommentere det. Men det må jo sies at FFK gjør en viktig jobb for å sette Fredrikstad på kartet og vi må dessuten se hva vi har gjort i forhold til slike anmodninger fra andre klubber, sier Andersen til Fredriksstad Blad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.

  • Riksvei 109 stengt etter ulykke

    Fire biler er involvert i trafikkulykken ved Yven i Sarpsborg. Veien er stengt ved ulykkesstedet og det er ifølge politiet store problemer i trafikken. Det er snakk om lettere personskader på de involverte.