NRK Meny
Normal

FFK skal være edruelige med spillerkjøpene

Det blir ingen pengefest for nye FFK-spillere, selv om styret i har varslet fem millioner kroner til spillerkjøp foran neste sesong.

Steffen Nystrøm

FFK kan juble over penger til nye spillere. Men det blir ingen kjøpefest, forsikrer styrelederen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi er ikke tilbake i «the good old days», så vi må selvfølgelig opptre ansvarlig med tanke på både kostnader og spillerlønninger, sier styreleder Arne Erik Olsen i Fredrikstad Fotballklubb til NRK.no.

I går vedtok styret i klubben et budsjett på 33 millioner kroner for neste sesong. Olsen sier det har vært viktig for styret at klubben har orden på økonomien.

– Det har vært et hovedtema for styret å ikke komme tilbake til de tidene hvor økonomien nær sagt ble satt i annen rekke. Vi føler at vi har god kontroll, samtidig som vi nå kan gjøre den satsingen vi gjør både på trener- og spillersiden.

Satsingen han snakker om er blant annet at 8–10 nye spillere skal hentes inn. Torsdag uttalte Olsen at stallen skal forsterkes for fem millioner kroner.

– Vi har forsøkt å sikre oss gjennom å få et antall personer og bedrifter, som er glade i byen og klubben, til å nær sagt garantere for en eventuell nedside. Det har vi fått veldig bra respons på, slik at vi føler at vi ikke løper noen særlig økonomisk risiko når det gjelder denne satsingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 22.57: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • 20.55: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.