NRK Meny
Normal

FFK sikter seg inn mot kvalik

FFK-Bodø/Glimt

Fredrikstad vant sist kamp mot Glimt, og håper å gjenta bedriften lørdag.

Foto: fredrikstadfk.no

Med fire kamper igjen av årets 1. divisjon ligger rødbuksene på en niendeplass, fire poeng bak kvalifisering til eliteseriespill.

Denne uken begynte positivt for FFK med seier 2–0 hjemme over allerede opprykksklare Bodø/Glimt.

Senere i uka kom klubben i fokus av helt andre grunner, da hovedtrener Lars Bakkerud annonserte at han gir seg. I samme slengen tok han et voldsomt oppgjør med det han mener er en ukultur i klubben.

– Det går en grense for hva man vil bli utsatt for, og den er nådd for lenge siden, for å si det sånn, sa en tydelig preget Bakkerud.

Håkon Wibe Lund

Hovedtrener i Fredrikstad FK, Håkon Wibe Lund, har tro på at laget skal klare kvalifiseringsplass.

Foto: Terje Jensen/fredrikstadfk.no

Blant annet hevdet han seg utsatt for rykter spredd av «elementer i klubben».

Daglig leder i FFK, Geir Bakken, svarte at det Bakkerud tar et oppgjør med er en fortid i klubben.

– Lekkasjer og det å snakke hverandre ned er det nå nulltoleranse for i klubben. Nulltoleranse betyr at de da er ferdig i klubben, det gjelder både ansatte, frivillige og spillere, sier Bakken til NRK.

– Ikke påvirket

Etter at Bakkerud annonserte sin avgang ble det klart at Håkon Wibe Lund, som har fungert som hovedtrener i Bakkeruds sykefravær, tar over ansvaret på heltid. Lørdag er det igjen det som skjer på banen som er viktigst.

– Det har vært en litt spesiell uke, men det har likevel ikke påvirket inngangen mot Bryne-kampen på noe måte, sier Wibe-Lund til Fredriksstad Blad.

Fredrikstad har det samme mannskapet til rådighet som sist kamp mot Glimt, med unntak av midtstopper Kevin Duré som er opptatt med U21-landslagsspill.

– Vi har en gyllen sjanse nå mot Bryne, som den siste tiden ikke har fremstått veldig skremmende på bortebane, sier treneren til avisa.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.