NRK Meny
Normal

– Vi setter ingen mål før sesongen

Fredrikstad-trener Lars Bakkerud ønsker ikke snakk om opprykk til eliteserien.

Lars Bakkerud

Lars Bakkerud gjennomførte i dag sin første trening med sin nye klubb.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I dag gjennomførte Fredrikstad FK sin første trening med sin nye trener, Lars Bakkerud.

Treningsøkten i Østfoldhallen ble en rolig affære og både spillere og trenere synes det var godt å komme i gang etter ferien.

– Førsteinntrykket er at det er en gjeng som ikke har spilt fotball på en stund. De er ivrige og glade for å være på banen igjen. Dette var egentlig bare en økt for å få kroppen i gang igjen, sier Bakkerud.

– Eliteserien bør være målet

For treneren er det nå viktig å få spillerne tilbake i kampform, og terpe på de tekniske og taktiske detaljene. Snakk om opprykk vil han ikke ha noe av i denne perioden.

– For meg handler det om å gjøre ting i riktig rekkefølge og da må man begynne med der vi er i dag. Vi kan ikke starte med å snakke om eliteserien som ligger der fremme. Vi må skape et lag og en gjeng som drar i samme retning. Hvis vi gjør det, så er forutsetningene for å lykkes enda bedre. Men vi kan ikke begynne å fokusere på det nå, sier han.

Men han legger ikke skjul på at han mener FFK hører hjemme i landets øverste divisjon.

– Å spille i eliteserien vil selvfølgelig alltid ligge som et overhengende mål når man er i Fredrikstad. Så det bør jo være målet.

– Vi er litt få

Fredrikstad mistet flere spillere i løpet av og etter forrige sesong, og har i dag kun 15 spillere på kontrakt i A-stallen.

Under dagens trening fikk trener Bakkerud stifte nærmere bekjentskap med elever fra Wang Toppidrett, som Fredrikstad har et samarbeid med.

– Det litt av det vi jobber med, å få en nærhet mellom A- og U-avdelingen i klubben. I forhold til spillere i A-stallen, som er klare til å spille i førstedivisjon, så er vi litt få. Men jeg er veldig fornøyd med dem jeg har, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forbyr ballonger og russebiler

    17. mai-komiteen i Fredrikstad forbyr ballonger og russebiler i folketoget. Miljø er grunnen til ballongforbudet, sikkerhet er grunnen til russebilforbudet. – Det er for utrygt, sier leder Camilla Eidsvold i en pressemelding.

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Martin Tangen-Schmidt gir deg siste nytt fra Østfold.