NRK Meny
Normal

FFK seiret over Tromsø

FFK ligger nå på andreplass i eliteserien, etter å ha slått Tromsø 2-0 hjemme mandag kveld.

FFK-Tromsø
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Det var knyttet store forventninger til toppkampen mellom Fredrikstad og Tromsø, som begge måtte vinne for å tette luka til serieleder Stabæk.

Sjansefattig første omgang

Første omgang var ikke akkurat av det mest spennende slaget. Det var tett og jevnt på midtbanen og to gode midtstopperpar sørget for svært få målsjanser.

Det var Tromsø så farligst ut i åpningsminuttene, men det var FFK som skulle komme til den første ordentlig målsjansen etter 17 minutter.

Abgar Barsom la et hardt, innoverskrudd frispark som Fernando Wallace bare var centimetere unna med tåspissen.

Begge lag kunne deretter notere seg noen halvsjanser, men da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste til pause var det fortsatt målløst på Fredrikstad stadion

Ramberg fant målet

FFK hadde valgt å starte med duoen Barsom og Tegström på topp, det samme som i cupkampen mot Løv-Ham. Men det var veteran Hans Erik Ramberg som til slutt tok hull på scoringsbyllen.

Etter litt over ti minutter går Hans Erik Ramberg nemlig opp og header et perfekt Kvisvik-innlegg knallhardt oppe i det lengste hjørnet. En nydelig scoring fra Ramberg.

Etter scoringen fikk FFK blod på tann og med ett ble laget mye farligere fremover på banen. Etter 75 minutter sørget Kvisvik for en straffe til FFK og kaptein Kasey Wehrman gjorde ingen feil fra krittmerket. Han knallet ballen rett opp i netttaket og plutselig stod det 2-0 til hjemmelaget.

FFK kan juble over en andreplass på tabellen etter kveldens kamp, mens Tromsø fortsatt aldri har vunnet borte mot Fredrikstad etter opprykket til den øverste divisjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.