NRK Meny
Normal

FFK seiret over Tromsø

FFK ligger nå på andreplass i eliteserien, etter å ha slått Tromsø 2-0 hjemme mandag kveld.

FFK-Tromsø
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Det var knyttet store forventninger til toppkampen mellom Fredrikstad og Tromsø, som begge måtte vinne for å tette luka til serieleder Stabæk.

Sjansefattig første omgang

Første omgang var ikke akkurat av det mest spennende slaget. Det var tett og jevnt på midtbanen og to gode midtstopperpar sørget for svært få målsjanser.

Det var Tromsø så farligst ut i åpningsminuttene, men det var FFK som skulle komme til den første ordentlig målsjansen etter 17 minutter.

Abgar Barsom la et hardt, innoverskrudd frispark som Fernando Wallace bare var centimetere unna med tåspissen.

Begge lag kunne deretter notere seg noen halvsjanser, men da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste til pause var det fortsatt målløst på Fredrikstad stadion

Ramberg fant målet

FFK hadde valgt å starte med duoen Barsom og Tegström på topp, det samme som i cupkampen mot Løv-Ham. Men det var veteran Hans Erik Ramberg som til slutt tok hull på scoringsbyllen.

Etter litt over ti minutter går Hans Erik Ramberg nemlig opp og header et perfekt Kvisvik-innlegg knallhardt oppe i det lengste hjørnet. En nydelig scoring fra Ramberg.

Etter scoringen fikk FFK blod på tann og med ett ble laget mye farligere fremover på banen. Etter 75 minutter sørget Kvisvik for en straffe til FFK og kaptein Kasey Wehrman gjorde ingen feil fra krittmerket. Han knallet ballen rett opp i netttaket og plutselig stod det 2-0 til hjemmelaget.

FFK kan juble over en andreplass på tabellen etter kveldens kamp, mens Tromsø fortsatt aldri har vunnet borte mot Fredrikstad etter opprykket til den øverste divisjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold