NRK Meny
Normal

– Spillerstallen skal styrkes for fem millioner

Styret i Fredrikstad Fotballklubb setter av fem millioner til styrking av spillerstallen. – Flere av spillerne vi henter må ha eliteserienivå inne, sier styreleder Arne Erik Olsen.

Henrik Kjelsrud Johansen feirer FFK-scoring sammen med Loic Abenzoar

Henrik Kjelsrud Johansen og Loic Abenzoar feirer scoring for FFK denne sesongen. Neste sesong kommer det til å være rundt 10 nye ansikter i stallen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Styret i Fredrikstad Fotballklubb hadde torsdag kveld styremøte der budsjettet for neste sesong ble fastsatt. Budsjettet ender på 33 millioner kroner – en liten økning fra denne sesongens budsjett på 30 millioner.

– Vi vet resultatet for 2015 – det var oppturer og nedturer. Nå føler vi at vi må strekke strikken litt ekstra neste år, for å få mer fart i det sportslige – som ikke har vært tilfredsstillende. Det blir en satsing og det er den sportslige delen som får nyte godt av økningen, sier styreleder Arne Erik Olsen til NRK.

Skal hente 8-10 nye

I vinter ble Jan Halvor Halvorsen ansatt som ny hovedtrener i klubben. Han har allerede forsterket stallen med Kristian Brix fra Bodø-Glimt og Patrik Karoliussen fra Follo.

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen er ny hovedtrener i FFK neste sesong.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Det er bare starten på forsterkningen av spillertroppen, varslet styreleder Olsen.

– Selv ikke Jan Halvor Halvorsen er noen tryllekunstner, så han må ha et spillermateriell som er i stand til å utføre jobben på matta. Det betyr at vi kommer til å styrke klubben med 8–10 nye spillere, og flere av dem må ha eliteserienivå inne. Vi bruker rundt 5 millioner på å styrke spillerstallen, sier han.

Hvor kommer økningen i budsjettet?

– Med tidligere publikumsbesøk, sponsorinntekter og medieinntekter ligger vi stabilt, uten risiko, på rundt 28 millioner i inntekter. Så har vi sagt at med en forsterket tropp, og forhåpentligvis bedre prestasjoner på banen, så vil vi kunne øke inntektene med fem millioner – knyttet til sponsorer og flere på tribunen.

Og det er sportslig man får nyte godt av det?

– Ja. Kun den sportslige delen.

Høili inn i sportslig utvalg

Også utenfor matta blir klubben styrket sportslig. Terje Høili og Åge Johansen er nye navn i klubbens sportslige utvalg.

– Det er etter forslag fra den såkalte onsdagsgjengen, som er forankret i old boys og de gamle spillerne. De anbefalte oss dette og det har vi tatt til etterretning. Vi har snakket med begge og vi er veldig glade for at de tar en mer aktiv del i det sportslige i klubben. Begge de to vil styrke oss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23:05

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.