NRK Meny
Normal

FFK reddet fra konkurs

Ved midnatt var det klart: Det er grunnlag for videre drift av FFK Sport AS.

FFK sikret ny TL-kontrakt mot Start

Spillerne og supporterne kan juble for at klubben er reddet fra konkurs.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det går fram av en kort pressemelding som ble sendt ut klokka 00.00 tirsdag kveld, signert styrelederen i FFK Sport AS, Vigdis Abrahamsen Grøndahl, sammen med klubbens leder Svein Johannessen og Sport AS' daglige leder Lars-Thomas Stene.

De er sparsomme med detaljene, men skriver at det har blitt jobbet intenst med å finne refinansierings- og resultatforbedrende tiltak - og at de fleste brikkene ser ut til å være på plass.

– Detaljer om redningspakken vil bli gitt på pressekonferansen klokka 12.00, sier mediesjef Thomas Torjusen til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Må godkjennes

Formelt skal de nye tiltakene godkjennes, men styreleder Vigdis Abrahamsen Grøndahl anser at det vil være i orden i løpet av noen dager.

Mediesjef Thomas Torjusen forteller at det er en lettet steming på stadion i dag.

– Det har vært noen lange dager, så mange av de ansatte har lavere skuldre i dag, forteller Torjusen.

Det som allerede er klart er at Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård vil be bystyret om én million kroner i økonomisk nødhjelp til FFK , samt bidra til å få lagt kunstgress på stadion.

– Vi ønsker å bidra til at Fredrikstad fotballklubb kan styrke sin økonomi og komme seg helskinnet gjennom den økonomiske krisen. Vi jobber derfor nå med forslag til hjelpetiltak som kan legges fram for bystyret, skrev ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding tirsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Styremøte i FFK

Det var hektisk møtevirksomhet på Fredrikstad stadion i hele går. Først ved midnatt kom meldingen om at klubben var reddet fra konkurs.

Foto: Anders Winlund / NRK

Store utfordringer

Fredrikstad Fotballklubb sendte 15. februar ut en pressemelding der de fortalte at FFK-systemet var kommet i en svært vanskelig situasjon økonomisk, og at faren for konkurs var reell.

Klubben selv hadde satt frist til i går på å finne en løsning på problemene og ved midnatt kom altså pressemeldingen om at det fortsatt er grunnlag for videre drift.

Ifølge klubben er dette hovedårsakene til at klubben har havnet i det økonomiske uføret:

  • Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt
  • For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner
  • For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert.

– Det er ikke forsvarlig å drifte videre i nåværende form. Vi har ikke den økonomiske oversikten vi trenger for å drive fra dag til dag, sa daglig leder Lars-Thomas Stene til NRK.no 15. februar i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.