NRK Meny
Normal

FFK gjester Kongsvinger

I femte runde av årets 1. divisjon reiser FFK i ettermiddag til Gjemselund for å møte tabellnabo Kongsvinger.

FFKs Ole Jørgen Halvorsen

Ole Jørgen Halvorsen og resten av FFK-mannskapet reiser i dag til Gjemselund for å møte tabellnabo Kongsvinger.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bortelaget kommer til kampen med stor selvtillit. Etter seier mot Vard Haugesund i forrige runde ble det også seier mot Moss i cupen i midtuka.

Kongsvinger spilte på sin side 2-2 borte mot Elverum i forrige runde og ligger med én kamp mindre spilt, ett poeng bak FFK på tabellen. På tre kamper har de én seier og to uavgjorte.

Det er dermed ikke noen lett oppgave Lars Bakkerud og hans disipler kommer til når de møter Kongsvinger i ettermiddag.

– Vi skal holde kontroll på kampen

FFK-trener Lars Bakkerud er klar på at de rødhvite skal være steintøffe defensivt og gjøre jobben fullt ut.

– Vi skal gjøre en solid defensiv jobb og holde kontroll på kampen slik vi vil. Vi vet at Kongsvinger måtte spille 120 minutter på onsdag(i midtukens cupkamp, journ.anm), mens vi kunne spare en rekke spillere i vår cupkamp på torsdag, sier han til FFKs hjemmesider.

Bakkerud er optimist til møtet på Gjemselund i kveld, og vil at laget skal tørre å spille ball.

– Jo lengre kampen går, jo mer sannsynlig blir det at den bikker vår vei enn Kongsvingers, mener FFK-treneren, med cupkampene i midtuka i minne.

– Vi kommer også til en bane hvor det er mulig å spille bra fotball, og det er også det jeg ønsker å se. At vi holder på ballen, og samtidig har litt mer gjennombruddshissighet enn det vi hadde mot Vard.

Bakkerud mener at de nesten er der de ønsker å se ut spillemessig og at denne kampen har perfekte forhold til å bygge videre på det laget har prestert så langt i sesongen.

Lys skadesituasjon

På skadefronten ser også ting svært lyst ut for rødbuksene. Kun Khalifa Jabbie er eneste usikre kort til dagens kamp, og dermed kan Lars Bakkerud mønstre en nærmest skadefri tropp.

– Vi fikk hvilt mange på torsdag som starter i dag, og med et tett kampprogram må vi også ta slike vurderinger kontinuerlig, forteller Bakkerud.

Bakkerud velger dermed å starte med de samme elleve som beseiret Vard Haugesund i forrige runde.

Følg kampen på NRK Østfold fra 15.00 i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Problemer med lyskryss

    Lyskrysset på Lande fungerer ikke som det skal, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Lysene viser grønt kun 10 sekunder fra og mot Tune kirke, og viser grønt over ett minutt i kryssende vei i retning Tunejordet. Dette skal ha skapt lange køer.

  • Vil utvide akuttmottaket

    Styret i Sykehuset Østfold foreslår å utvide dagens akuttmottak med omtrent 630 kvadratmeter. Byggekostnaden vil være på omtrent 50 millioner kroner, med en byggeperiode på to år, og planlagt innflytting sommeren 2023. Forslaget må godkjennes av Helse Sør-Øst.

    Sykehuset på Kalnes
    Foto: Anette Torjusen / NRK