NRK Meny
Normal

– Vi bør bli minst 2000

Fredrikstad er klare for å invandere AKA Arena, etter at det ble klart at klubben møter Hønefoss i finalene i Eliteserie-kvalifiseringen.

FFK-supportere

Styremedlem i Fredrikstad, Jan Rafn, ønsker å se minst 2000 av disse på AKA Arena på søndag.

Foto: Sebastian Nordli

I går ble det klart at Fredrikstad skal møte Hønefoss over to kamper, i kvalifiseringen til Eliteserien neste år.

Buskerud-laget trengte ekstraomganger for å slå overraskelseslaget Ranheim, men Madiou Konates avgjørende scoring, ett minutt før full tid, sikret laget to finalekamper mot østfoldingene.

LES OGSÅ:

Nå ønsker styremedlem i Fredrikstad, Jan Rafn, en horde av rød-hvite tilskuere til Hønefoss hjemmebane, AKA Arena.

– Nå er det på tide å vise hele Norge at vi har det beste publikummet i landet. Vi sees på AKA neste søndag. Vi bør bli minst 2000 helst 3000, skrev Rafn på sin Facebook-side etter kampen, melder fredrikstadfk.no.

– Et lag vi kan slå

Også trener Tom Freddy Aune håper på stor støtte når laget hans reiser til Buskerud førstkommende søndag. Aune så kampen mellom Hønefoss og Ranheim fra tribuneplass, men ble ikke nevneverdig skremt av Eliteserie-laget.

– Dette er et lag vi kan slå. Det blir et tøft oppgjør, da de har spillere som kan lage problemer for alle lag, sa Aune på vei hjem fra kampen.

Må heve nivået

Trener i Hønefoss, Tom Gulbrandsen var naturligvis fornøyd med at klubben slo Ranheim, men mener at laget må heve prestasjonene for å ha en sjanse til å fornye Eliteserie-kontrakten.

– Det blir veldig vanskelig. Fredrikstad overbeviste mot Løv-Ham, så vi må opp på et enda høyere nivå enn det vi viste her i dag, for å greie plassen, sa han til NRK rett etter kampslutt.

Kvalifiseringsfinalene går over to kamper, en hjemme og en borte. Vinneren av de to kampene sammenlagt, blir belønnet med spill i Eliteserien 2011.

Fredrikstad starter på bortebane, førstkommende søndag, før det hele avgjøres på Fredrikstad stadion torsdag 25. november. Klokkeslett for kampene er enda ikke bestemt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23.00