NRK Meny
Normal

– Stort sett bare dritt og personangrep

Fredrikstad Fotballklubbs daglige leder forteller at klubbens spillere kvier seg for å gå på butikken på grunn av hets fra supportere.

Geir Bakken, FFK

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb tar et oppgjør med mobbere.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb følger i dag opp trener Håkon Wibe-Lund sin kritikk av supporteres mobbing og hets mot klubbens spillere.

I en video han har lagt ut på sin egen Facebook-profil sier han at enkelte spillere kvier seg for å møte folk ute på byen.

– Enkelte kvier seg for å gå på butikken og møte folk ute, eller å spille langs krittet på stadion der dritten til tider hagler. En spiller sa til meg forrige uke at han hadde inntrykk av at det er mange i byen som bare vil at vi skal mislykkes, sier Bakken i videoen.

– Et samfunnsproblem

Han gir samtidig sin fulle støtte til Håkon Wibe-Lund, som etter gårsdagens kamp mot Åsane gikk til angrep på det han kaller «nettroll».

– Vi mener det er viktig og riktig å ta opp en av hovedgrunnene til at FFK ikke lykkes over tid. Det er en ukultur i byen som må dempes kraftig. Spillere, trenere og ledere tagges. Det hagler inn meldinger i innboksen, på sms og på mail, og det er stort sett bare dritt og personangrep, forteller Bakken.

Han presiserer videre at drittslenging og personangrep ikke kun er et problem i Fredrikstad Fotballklubb. Han mener det er viktig å ta debatten også ellers i samfunnet.

– Vi adresserer nå dette for FFK. Men i et større perspektiv er dette et samfunnsproblem. Mobbing og hets i sosiale medier ødelegger liv. Vi kan ikke akseptere at spillere, trenere og andre offentlige personer bare er fritt vilt, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.

  • Lillehammer skåret

    Sparta reduserte til 3–4 mot Lillehammer, men så øker bortelaget igjen til 3–5 etter skåring i åpent mål. Det er et drøyt minutt igjen av den tredje semifinalen.