NRK Meny
Normal

– Stort sett bare dritt og personangrep

Fredrikstad Fotballklubbs daglige leder forteller at klubbens spillere kvier seg for å gå på butikken på grunn av hets fra supportere.

Geir Bakken, FFK

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb tar et oppgjør med mobbere.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb følger i dag opp trener Håkon Wibe-Lund sin kritikk av supporteres mobbing og hets mot klubbens spillere.

I en video han har lagt ut på sin egen Facebook-profil sier han at enkelte spillere kvier seg for å møte folk ute på byen.

– Enkelte kvier seg for å gå på butikken og møte folk ute, eller å spille langs krittet på stadion der dritten til tider hagler. En spiller sa til meg forrige uke at han hadde inntrykk av at det er mange i byen som bare vil at vi skal mislykkes, sier Bakken i videoen.

– Et samfunnsproblem

Han gir samtidig sin fulle støtte til Håkon Wibe-Lund, som etter gårsdagens kamp mot Åsane gikk til angrep på det han kaller «nettroll».

– Vi mener det er viktig og riktig å ta opp en av hovedgrunnene til at FFK ikke lykkes over tid. Det er en ukultur i byen som må dempes kraftig. Spillere, trenere og ledere tagges. Det hagler inn meldinger i innboksen, på sms og på mail, og det er stort sett bare dritt og personangrep, forteller Bakken.

Han presiserer videre at drittslenging og personangrep ikke kun er et problem i Fredrikstad Fotballklubb. Han mener det er viktig å ta debatten også ellers i samfunnet.

– Vi adresserer nå dette for FFK. Men i et større perspektiv er dette et samfunnsproblem. Mobbing og hets i sosiale medier ødelegger liv. Vi kan ikke akseptere at spillere, trenere og andre offentlige personer bare er fritt vilt, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinnelig bilfører ble lørdag kveld anmeldt for promillekjøring etter at politiet stoppet henne i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnen ble derfor anmeldt for promillekjøring. Hun ble også fratatt førerkortet. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.