NRK Meny
Normal

FFK må vurdere driften fortløpende

Klubben står foran en vanskelig sesong – rent økonomisk.

FFK-supportere

Fredrikstad supportere har hatt nok å bekymre seg over det siste året.

Foto: Rainer Prang / NRK

Økonomien i Fredrikstad fotballklubb står sentralt når det i dag innkalles til generalforsamling i FFK Sport AS.

Styret i FFK Sport AS, der hele økonomien til Fredrikstad Fotballklubb ligger, må fortløpende vurdere om fortsatt drift er forsvarlig. Det skriver styret i sin årsberetning foran dagens generalforsamling.

«Selskapet er avhengig av kostnadskutt og likviditetstilførsel for å videreføre driften gjennom 2012. Det er usikkerhet knyttet til om tilstrekkelig kostnadskutt kan gjennomføres.»

Aksjonærene skal orienteres om situasjonen på generalforsamlingen som starter klokken 14.00 i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pressekonferanse Fredrikstad

Vigdis Abrahamsen Grøndahl, Thomas Stene og Svein Johannessen fortalte at klubben var reddet økonomisk, på en pressekonferanse i februar.

Foto: Nina Marie Askim / NRK

Må kutte kostnadene

Driftsselskapet til Fredrikstad Fotballklubb unngikk konkurs for kort tid siden, ved en frivillig reduksjon av gjelda på over 12 millioner kroner.

Likevel er det langt fra garantert at FFK Sport overlever økonomisk.

Selskapet må kutte kostnader, og øke inntektene for å få skuta på rett kjøl, og dette er det høyst usikkert om man klarer, skriver styret foran dagens møte.

«Videre er det usikkerhet knyttet til inntektene hva gjelder billettsalg og sponsorinntekter. Styret må fortløpende gjøre vurderinger av hvorvidt fortsatt drift er forsvarlig, samt være forberedt på å gjennomføre ytterligere resultatforberedende tiltak og/eller tilføre ny kapital gjennom spillersalg eller kontanttemisjoner», står det i årsberetningen.

Konstituert styreleder Vigdis A. Grøndahl ønsker ikke å kommentere økonomien i FFK før møtet.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter kan gi problemer

    Når innbyggerne i Vestby i mai overføres til Sykehuset Østfold, kan det gi økt antall pasienter på korridor og en opphopning av pasienter i akuttmottak. Det kommer fram i sykehusets risikovurdering for mottak av Vestbypasienter.

    Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
    Foto: Sykehuset Østfold
  • Tiltalt for drapsforsøk

    En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å drepe en annen mann med kniv eller øks i Sarpsborg i mai 2016, skriver VG. Ifølge tiltalen ble han overmannet av andre personer før han kunne gjennomføre drapet.