NRK Meny
Normal

FFK må kutte i antall ansatte

- Oppsigelser må forventes, sier styrelederen i klubbens driftsselskap.

Fredrikstad stadion

- Hard lut må til for å få økonomien i balanse, sier styreleder Arvid Vestvik i FFK Sport ASA.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

FFK må kutte i antall ansatte, sier styreleder i FFK Sport ASA, Arvid Vestvik.

- Hard lut må til

Det er om lag 60 ansatte i klubben, og Vestvik sier det er nødvendig med en omorganisering for å bedre økonomien.

- Det er hard lut som må til nå for at FFK skal fortsette å leve i årene fremover. V i har nå hatt flere år med driftsunderskudd. Det vil si at utgiftene har vært større enn inntektene. Nå er det ikke spørsmål om vi vil, men om at vi skal og må, gjøre klare innhugg. En del av dette er å omorganisere, og det må vi gjøre for å spare penger, og da kan vi ikke fortsette å ha de lønnsutgiftene vi har i dag, sier Vestvik.

- Må forvente oppsigelser

På spørsmål om det kan bli oppsigelser, sier Vestvik.

- Det må man forvente.

Styrelederen ønsker imidlertid ikke å si hvor mange oppsigelser som kan komme på tale.

- Det kan jeg ikke svare på nå, men vi må spare betydelige beløp både når det gjelder lønnsutgifter og utgifter i forbindelse med andre avtaler klubben har, sier Vestvik.

- Kuttene avhenger av hvor FFK spiller neste år

Han kan heller ikke si hvor kuttene kommer, men at hele organisasjonen nå skal under lupen for å finne mulige besparelser.

Vestvik sier at størrelsen på kuttene blant annet vil komme an på om FFK spiller i eliteserien eller i førstedivisjon neste år.

Han mener at FFK Sport ASA nå har kontroll på den økonomiske situasjonen.

- Vi må gå på hver eneste avtale som vi har og kutte der vi kan kutte. Det er ingen små kutt som må til for å få balanse, men vi har full styring på dette nå, mener vi, med den planen som vi jobber med, som var på 14 punkter og nå er på 15 og som vil øke ytterligere, sier Vestvik.

- Må ned titalls millioner

Lønnskutt inngår foreløpig ikke i spareplanen.

- Foreløpig er det ikke en av punktene, men det er avhengig av situasjonen fremover, blant annet hvilken divisjon vi kommer til å være i, men foreløpig er ikke det et av punktene, sier Vestvik.

- Hvor store kutt må gjennomføres totalt?

- Jeg klarer ikke helt å gi deg tallet på det, men vi må ned titalls millioner totalt sett for å komme i en riktig balanse i 2010, og det tar vi sikte på. Vi skal ikke ha et 2010 hvor vi har et driftsunderskudd. Det er punktum finale, sier Vestvik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skole dømt for ulovlig hogst

    Borgarting lagmannsrett har dømt Tomb jordbruksskole i Råde til å betale en foretaksstraff på 50 000 kroner for ulovlig hogst langs en sjøørretbekk. Stikk i strid med pålegg fra fylkesmannen felte skolen mellom 50 og 60 trær slik at kantsonene langs Møllebekken ble borte. Den klare neglisjeringen av fylkesmannens vilkår er kritikkverdig, mener lagmannsretten.

  • Plast i blåskjell

    Det er funnet mikroplast i hele fire av fem blåskjell som er undersøkt langs norskekysten, melder VG. Verst er det i Østfold og Finnmark. Her har skjellene størst konsentrasjon av plast. Undersøkelsen er gjort av Norsk institutt for vannforskning, og forskerne er usikre på hvordan plasten påvirker skjell og mennesker.