NRK Meny
Normal

FFK-keeperen kritiserer holdninger

FFK-keeper Rami Shabaan er igjen ute og kritiserer sine egne klubbkamerater.

Rami Shaaban og Mikael Dorsin
Foto: Morten Holm / Scanpix

Den svenske landslagskeeperen sier til Dagbladet at laget har sine egne dårlige holdninger å takke for at de nå kjemper mot nedrykk.

Så langt i år har Fredrikstad fortsatt til gode å vinne en bortekamp i tippeligaen.

- Vi har oss selv og takke for at vi ikke ligger bedre an. Nå er det opp til oss spillerne og ta ansvar. Jeg er vant til å ha en sllik innstilling. Nå må alle ta et tak, sier Shaaban til Dagbladet.

- En kulturforskjell

Han mener det stilles klarere krav til fotballspillere i utlandet, enn i Norge.

- Selv er jeg vant til at folk rundt meg krever at jeg gjør mitt beste. Det jeg sier om holdninger, snakkes det om hver dag i Sverige og England.

- For å presisere må vi sette høye krav. Først og fremst til oss selv, men også til omgivelsene. Der er det en kulturforskjell, mener han.

Nei til alkohol på banen

Tidligere i år kritiserte keeperen lagkamerater for å feire med øl etter en seier i en innendørsturnering i Hamburg.

- Det synes jeg var feil, men aksepterer det som  er vanlig de stedene jeg kommer. Alkohol har ikke noe med idrett å gjøre. Derfor burde det heller ikke være på banen, mente han.

Den meritterte keeperen gikk også ut i media og kritiserte enkelte medspillere for "verdensmesterholdninger": At noen spillere har en tendens til å senke seg ned på et lavere etter å ha vunnet en kamp eller to.

- Men innslaget var nok tatt litt ut av sin sammenheng. Slik innslaget ble lagt fram, kunne det virke som om det er gnisninger innad i spillergruppa, noe som absolutt ikke er tilfellet. Vi er en sammensveiset gjeng som har det veldig bra sammen, slo svensken fast overfor NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.