NRK Meny
Normal

FFK-keeper blant de heteste

Svenske Sportbladet  har ranket FFKs keeper Rami Shaaban blant de 20 heteste  svenske fotballprofilene i Europa.

Rami Shaaban, keeper (t.v.)
Foto: REUTERS/Alex Grimm / Scanpix

FFKs keeper, Rami Shaaban, har hatt en eventyrlig sesong.

Han har vært en sterk bidragsyter på FFKs lag, som vant cupfinalen mot Sandefjord, og sikret videre Tippeliga-spill i 2007.

Også på det svenske landslaget har han markert seg godt, og har fast plass.

 

Zlatan Ibrahimovic, Inter Milan
Foto: LUCA BRUNO / AP

På 20. plass

Det er en eksklusiv liste svenske fotball-navn Sportbladet har hentet fram, og den toppes av Inters Zlatan Ibrahimovic.

Svenske spillere markerer seg i mange av de europeiske fotballigaene, og at Rami Shaaban havner blant de 20 fremste i dette selskapet er intet mindre enn en bragd.

På "Topp 20-listen" er også navn som Henrik "Henke" Larsson, Manchester United (2. plass), Marcus Allbäck, FC København(3.), Kim Källström, Lyon (4.), Tobias Linderoth, FC København( 5.),  Magnus Hedman, Chelsea (6.), Andreas Isaksson, Manchester City (7.),  Tobias Grahn, Odense (8.), Daniel Nannskog, Stabæk (9.) og Kennedy Bakirciolglü, Twente (10.)

"Årets målvakt"

Under den svenske fotballgallaen i november konkurrerte Rami Shaaban med keeperne Andreas Isaksson, Johan Wiland og Daniel Örlund om å kunne kalle seg "årets målvakt". 
Den kampen vant Fredrikstad-spilleren, og økte dermed sin egen verdi på markedet, samme år som han ble cupfinale-vinner med FFK. 

Rami Shaaban
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Får trolig behold landslags-plassen

Da Andreas Isaksson, Manchester City, ble skadet og ikke kunne stå i det svenske landslags-buret, var kritikken sterk over at landslagssjef Lars Lagerbäck valgte Shaaban som hans erstatter.

Etter VM-kamp i Tyskland og flere gode treningskamper og EM-kvalifiseringskamper, har kritikken stilnet. Shaaban hylles som redningsmann, og det det er lite trolig at han trues av Isaksson med det første.

I sin nye klubb Manchester City har Isaksson kun spilt en omgang etter at han kom til klubben i år. Han har vært skadet og har sittet  på benken også i desember i år, og har ikke klart å spille seg inn i klubblaget.

På landslaget var Isakssons siste kamp åttendedelsfinalen mot Tyskland i VM. Uten klubbkamper ingen landslagsplass.

Vil ut i Europa

Rami Shaaban satte "verdensrekord", da han var med å vinne cupfinalen med FFK. Aldri før har en spiller vunnet den svenske, norske, samt den engelske FA-cupen. 

Han har en fortid i blant annet Arsenal, og har gitt uttrykk for at han gjerne vil ut i Europa å spille i en av de større klubblagene.

Etter årets sesong har han sannsynligvis økt sjansene for dette radikalt. Sportbladet skriver at det er en rekke klubber, som har vist interesse.

FFK holder imidlertid Shaaban som nær inntil uvurderlig for laget, og han vil derfor kunne bli dyr foir den som ønsker å kjøpe ham.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig drukningsulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Tistedal i Halden etter melding om en mulig drukningsulykke. Det er funnet en livløs mann på stedet. Helsepersonell utfører livreddende førstehjelp på vedkommende.

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen