NRK Meny
Normal

– Alle har noe å lære om godt kosthold

I dag lærte Fredrikstads juniorspillere hvordan de kan spise best mulig for å bli toppspillere. – Spis masse avokado, er tipset fra kokk Freddy Holt.

Filip Westgård, Håvard Åsheim og Henrik Kjelsrud Johansen

A-lagsspillerne Filip Westgård, Håvard Åsheim og Henrik Kjelsrud Johansen fungerte som servitører for de yngre lagkameratene.

I dag lærte unge fotballspillere hvordan de med godt kosthold kan øke sjansene for å lykkes i toppfotballen.

Ett av rådene kokk Freddy Holt kunne gi for mat i en travel hverdag var avokado.

– Trikset er å ha fokus på hva man kjøper og hvordan man tilbereder det. Mitt tips er å spise masse avokado. Det er enkelt og raskt, man kan bare fjerne steinen og spise den med skje. Avokado inneholder masse sunt fett, det er bra for kolesterolet, forteller han.

Roser havregrøten

Freddy Holt

Kokk Freddy Holt lærte spillerne hvordan de kan lage raskt og næringsrik mat.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Sammen med foreldrene fikk gutte- og juniorspillere i FFK en leksjon i hvordan man kan lage rask og sunn mat i en travel treningshverdag.

På dagens meny sto blant annet grove fullkornswraps med grønnsaker, salat og makrell i tomat, pastasalat med fullkornspasta og havregrøt.

– Havregrøt er veldigt å lage. Den kan man også la stå over natten og spise kald dagen etter. Det er veldig sunt, gir kalorier i lang tid og er også «in» for tiden, forteller Holt.

– Spiser for lite

Linn Anne Bjelland Brunborg er fagsjef for ernæring og helse hos Orkla foods. Hun mener godt kosthold er alfa og omega for idrettsutøvere.

– De fleste er utrolig flinke til å planlegge treningshverdagen sin, men kosthold bør komme mye høyere opp på agendaen.

Brunborg mener at en av feilene idrettsutøvere gjør, rett og slett er å spise for lite.

– Man glemmer å spise før trening, og da merker man fort at man går tom for energi. Også er det mange som glemmer å ha med seg mat til etter treningen. Da får man ikke optimal restitusjon, sier hun.

Matkurs for Fredrikstads juniorer

Fredrikstads unge spillere fikk flere middagstips på Fredrikstad stadion i kveld.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Bra tiltak

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad var godt fornøyd med matkurset til klubbens yngre spillere.

– Vi er opptatt av å utvikle både fotballspilleren og mennesket. Da er det veldig viktig både å spise riktig og å spise og drikke nok, forteller han, og han får støtte av A-lagsspiller Henrik Kjelsrud Johansen:

– Jeg tror at vi alle har noe å lære om dette temaet, så dette er bra tiltak, sier spissen, som fungerte som servitør for anledningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rådmannen i Spydeberg slutter

    Rådmann i Spydeberg, Gry Sjødin Neander, har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander tiltrådte stillingen som rådmann i Spydeberg i september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020.

    Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Mann mistenkt for vold mot samboer

    En mann i 30 årene er pågrepet i Sarpsborg, mistenkt for vold mot sin samboer. Ifølge politiet på Twitter skal saken etterforskes videre. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om saken nå.