NRK Meny
Normal

FFK må ha poeng på Åråsen

Klokka 18.00 i kveld braker det løs på Åråsen når FFK besøker Lillestrøm. Rødbuksene er i akutt poengnød, og må sikre en trepoenger om de skal ha håp om fornyet Tippeligakontrakt.

FFKs "Momo" fortviler etter hjemmetapet mot AaFK

FFKs Mouhamed Gueye fortviler etter tap og skade hjemme mot AaFK.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

FFK ligger kun fem poeng over tabelljumbo Stabøk og opp til Sogndal og kvalikplass er det fire poeng.

Etter de 20 første kampene står FFK nå med fire seiere, tre uavgjort og hele 13 tap og en målforskjell på 27-41.

LSK på sin side har ikke tapt i Tippeligaen siden juli, men innehar derimot ikke mer enn en beskjeden 15. plass på tabellen. Dog ligger de ni poeng over bortelaget.

Nye ansikt i FFK-leiren

I løpet av den siste tiden har det kommet flere nye fjes inn portene på Fredrikstad Stadion, og senest i forgårs ble en østerriker klar for Fredrikstad.

Martin Pusic kommer på lån fra Vålerenga og Robert Stene har også signert en avtale for ut sesongen. Han kommer fra 1. divisjon og Ranheim.

Både Pusic og Stene figurerer som spisser, noe FFK har jobbet med i sommer. Sistenevnte har scoret hele elleve mål for Ranheim denne sesongen.

Sportssjef Joakim Jonsson er svært godt fornøyd med nyervervelsene, og har stor tro på at rødbuksene har fått seg to gode angripere.

– Med Robert og Martin på plass i vinduets siste dag så har vi styrket laget innfor serieinnspurten, sa sportssjef Joakim Jonsson til fredrikstadfk.no.

Amundsen har troen

Til tross for en begredelig høstsesong uten mange lysglimt, har ikke hovedtreneren noe å si på spillernes innsats på trening.

– Innsatsen har vært upåklagelig, selv om ikke resultatene har gått vår vei. Jeg synes spillerne er fantastisk gode til å fortsette i hundre selv om resultatene har buttet litt i mot, forteller FFK-treneren til FFKs hjemmesider.

Amundsen er klar over at hans FFK kommer til Åråsen som underdogs, men er likevel positiv til kveldens oppgjør.

Han er også svært fornøyd med FFKs siste signeringer, og håper og tror at de nye spillernes vinnermentalitet kan slå positivt ut for resten av laget.

– Det er veldig gode spillere som forsterker det laget vi har. Jeg tror absolutt at de kan gi oss et løft, sier FFK-treneren til fredrikstadfk.no.

Ingen nye skader

Et lite pluss sett med «røde» må være at det ikke er noe nytt å melde om på skadefronten.

Kevin Durè er ute for resten av sesongen etter et tilbakeslag på trening, og Mouhamed Gueye er også ute med langtidsskade. Ellers er det ingen suspensjoner.

Frode Kippe er klar for hjemmelaget etter karantene for gule kort i forrige runde, mens Petter Vaagan Moen nå er suspendert.

På de fem siste kampene har FFK kun én seier, mens hjemmelaget står med fire uavgjort og samme antall seiere.

PS: Nykommer Martin Pusic er nå toppscorer for FFK, uten å engang ha vært på banen for rødbuksene. Hans tre mål fra tiden i Vålerenga er mer enn noen annen FFK-spiller.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene