FFK om krisa: – Må finne ut hvor skoen trykker

Fredrikstad Fotballklubb har aldri startet en sesong dårligere enn i år. Nå varsler styrelederen at det må gjøres endringer.

Joacim Heier

Daglig leder Joacim Heier var mandag ettermiddag ute på kunstgresset på Fredrikstad stadion for å se om han kunne finne ut av hvor skoen trykker.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Nå må vi se om vi kan gjøre de justeringene som må til, uten å måtte gjøre helomvending og mange store endringer, sier styreleder Jostein Lunde i Fredrikstad Fotballklubb til NRK.

Ni år etter at Fredrikstad Fotballklubb tok sølv i eliteserien, ligger klubben nå helt alene på bunnen av 1. divisjon.

Etter ni kamper står laget med kun fire poeng og er fremdeles uten seier. I tillegg røk klubben på hodet ut av cupen etter å ha tapt 0–1 for 3. divisjonslaget Kråkerøy på Fredrikstad stadion.

Starten på årets sesong har vært historisk dårlig for laget som står med 9 seriemesterskap og 11 NM-titler.

Har tillit til Loberto

Andrea Loberto

Fredrikstad Fotballklubb har fremdeles ikke vunnet denne sesongen. Men hovedtrener Andrea Loberto sitter fremdeles trygt.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Søndag gikk laget på en ny smell da de tapte 1–3 mot Levanger. To av trøndernes mål ble attpåtil scoret av tidligere Fredrikstad-spiller Robert Stene, mens fjorårets FFK-spiller Erik Tønne var nest sist på 1–2 målet.

Umiddelbart etter kampslutt tok klubbens ledelse kontakt med hverandre.

– Vi startet å snakke sammen etter kampen i går kveld og samtalene fortsatte i dag. Så gjør vi en oppsummering på et styremøte i morgen. Vi må finne ut av hvor skoen trykker, så må vi støtte både trenere og spillerne for å oppnå bedre prestasjoner, sier Lunde.

Betyr det at trener Andrea Loberto fremdeles har full tillit fra styret i FFK?

– Ja, det har han. Vi ønsker i første rekke å stille oss bak trenerne og spillerne og gjøre alt vi kan for å støtte dem. Så er det opp til dem å være klare på hva de trenger vår hjelp til.

Jarkko Lahdenmäki

Den finske forsvarsspilleren Jarkko Lahdenmäki har spilt sju av de ni første seriekampene for Fredrikstad denne sesongen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sviktes av publikum

Den svake sesongstarten på banen har også gjort store utslag på tribunen.

Klubben har budsjettert med 4.800 tilskuere (500 mer enn 2016 red.anm.) og 8,3 millioner kroner i publikumsinntekter denne sesongen.

Men etter de fire første hjemmekampene i årets sesong er publikumssnittet på 3828 personer. Mot Florø ble det solgt 3303 billetter – det laveste tilskuerantallet til FFK siden de flyttet til den nye stadion på Kråkerøy i 2007.

– Når produktet vårt ikke leverer, så blir det selvfølgelig mindre attraktivt. Da blir det færre mennesker på stadion og det blir mindre interessant å være med som samarbeidspartner. Det er klart at det påvirker økonomien, sier daglig leder Joacim Heier i Fredrikstad til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..