NRK Meny
Normal

FFK ble knust

Utklassing, feilaktig rødt kort og skade på keeper Jon Masalin på en svært mørk FFK-kveld. Det endte hele 4-0 til Glimt over Fredrikstad på Aspmyra.

Ole Jørgen Halvorsen

FFK tapte hele 4-0 borte mot Bodø Glimt.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Før kampen var det likevel en optimistisk tone blant trenere og spillere i FFK-leiren, som ville revansjere det forsmedelige 1-4 tapet for Kristiansund sist runde.

Noen revansje ble det derimot ikke, og for andre kamp på rad måtte FFK reise hjem med fire mål i sekken.

Feilaktig rødt kort

FFK holdt riktignok godt følge med suverene Bodø Glimt hele første omgang, selv om hjemmelaget nok burde ha hatt ledelsen etter de første 45 minuttene.

Men i første omgang ville det seg ikke for Vegard Braaten, som derimot fikk sin revansje senere i kampen.

Den store «snakkisen» i første omgang var derimot en hendelse som skjedde etter 30 minutter.

Vidar Martinsen havnet i tumulter med tremålsscorer Vegard Braaten i midten av banen, og i tumultene må dommeren ha sett feil av FFKs spillere.

For etter at situasjonen hadde roet seg ned bestemte dommeren seg for å vise ut Martinsens midtstopperkollega Lars Grorud istedet. Tross store protester fra bortelaget var det lite som kunne gjøres, og dermed gikk lagene til pause på 0-0 og elleve mot ti mann.

Det var også verdt å merke seg at Nicolay Solberg, som ikke engang var på banen, men i oppvarming, ble vist det gule kortet i etterkant. Det trolig for å slenge med leppa.

Raknet i andreomgang

De siste 45 minuttene ble, som mange kanskje forutså, et mørkt kapittel for alle med hjerte i Fredrikstad.

Serielederren valset over Fredrikstad, og gav seg ikke før de hadde satt fire baller i nettet bak Jon Masalin og Håvar Jensen, som måtte steppe inn da førstnevnte ble skadet.

Vegard Braaten ble dagens store matchvinner for hjemmelaget, og kunne også feire hattrick av den ekte sorten.

Resultatet gjør at FFK blir værende på 9. plass i årets 1.divisjon, med 22 poeng på 15 kamper.

Bodø Glimt ligger på sin side nokså suverent på toppen av tabellen med 35 poeng.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tørrkokte kjele

    Nødetatene rykket i natt ut til Hæraveien i Mysen, etter melding om en tørrkokt kjele. Det skal ha vært mye røyk, men ingen åpne flammer. Kjelen ble båret ut, og eier av leilighet ble kjørt til legevakta for sjekk.

  • Tar over en krevende jobb

    Det blir en stor og krevende oppgave å drive Sykehuset Østfold videre. Det sier Irene Dahl Andersen, som fra i morgen blir konstituert direktør ved sykehuset. Just Ebbesen trakk seg som direktør i går. Nå må alle stå sammen for å få orden, sier Irene Dahl Andersen.

    Irene Dahl Andersen
    Foto: NRK