NRK Meny
Normal

FFK henter nye trenere og endrer spillestilen

Men hvor pengene til forsterkningene skal komme fra vet de foreløpig ikke.

FFK-Follo

Fredrikstad røk ut av cupen etter å ha tapt 0–1 borte mot Follo. Nå gjør klubben grep for å bedre resultatene.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Mandag kveld var det styremøte i Fredrikstad Fotballklubb der både økonomi og den svake sesongstarten ble diskutert.

På møtet ble det gitt grønt lys for å hente inn forsterkninger til teamet rundt hovedtrener Håkon Wibe-Lund, skriver Fredriksstad Blad.

– Styret har stilt spørsmål ved det som har blitt vist, og Håkon (Wibe-Lund) har kommet med sine vurderinger og endringer. Jeg håper og tror vi kan vise oss fra en annen side allerede mot Nest-Sotra, sier FFK-leder Arne Erik Olsen til avisen.

Vil ha en med topptrenererfaring

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

Endringene i FFK gjøres etter samtaler mellom styret i klubben, daglig leder Geir Bakken og hovedtrener Håkon Wibe-Lund.

Foto: fredrikstadfk.no
Geir Bakken

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb.

Foto: NRK

Endringene innebærer at klubben skal engasjere både en fotballfaglig sterk person med god erfaring, og en mental trener.

– Vi har noen navn på blokka og vi er opptatt av å få inn en som har topptrenererfaring. Når det gjelder den mentale biten er det viktig for oss at den aktuelle personen har jobbet med idrettsmiljøer tidligere, enten enkeltutøvere eller lag, sier daglig leder Geir Bakken til NRK.no.

Klubben håper at de nye tilskuddene kan være på plass i løpet av en ukes tid.

FFK har fremdeles en stram økonomi, og Bakken kan foreløpig ikke fortelle hvor de skal finne penger til nye folk i trenerapparatet.

– Vi må først finne kostnadsrammene på dette og så må vi se på økonomien. Enten må vi gjøre omdisponeringer, eller så må vi prøve å få tak i nye midler, sier han.

Bakken presiserer imidlertid at det ikke er snakk om faste stillinger, men engasjementer i en gitt tidsperiode.

Les også:

Ligger på nedrykk

FFK gjør også endringer i måten de skal spille fotball på. Ifølge Bakken ønsker trenerteamet at laget nå skal spille mer direkte, bruker mindre tid på oppbyggingsfasen og spille med mer trykk i angrepsspillet enn de har gjort frem til nå i sesongen.

Endringene kommer etter at FFK kun har klart å sanke sju poeng på like mange kamper så langt i 1. divisjon.

Etter ett poeng og kun ett mål på de fire siste kampene befinner laget seg nå på nedrykksplass. I tillegg røk laget ut av cupen etter å ha tapt 0–1 mot Follo i andre runde.

– Vi har slitt med resultatene og tatt en skikkelig intern runde på hva vi kan og bør bli bedre på. Vi har jobbet med ting vi har tro på lenge, men nå ser vi at vi trenger både noen som kan avlaste trenerteamet og tydeliggjøre spillestilen.

Legger dere nå helt bort tingene dere har trodd på tidligere?

– Spillestil er Håkon sitt ansvar, og heller ikke noe jeg kan, vil eller bør gå i dybden på. Men vi snakker ikke om å kaste alt vi har jobbet med og gjøre noe helt nytt. Dette er tydelige justeringer på det vi har jobbet med, sier Bakken.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 23.15