NRK Meny
Normal

FFK får «småpenger» ved Tarik-salg

Moderklubbene Trosvik og Nylende kan imidlertid juble over flere millioner til klubbkassene.

Tarik Elyounoussi
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det er Verdens Gang som i dag bringer regnestykket ved et eventuelt Tarik-salg til franske Le Mans.

Selges FFK-yndlingen for 30 millioner kroner, slik budet fra Le Mans lyder, vil FFk kun sitte igjen med 11 millioner kroner.

De resterende 19 millionene vil forsvinne til Fredrikstad Spillerinvest AS (11 mill.), agenthonorar (2,3 mill.) og moderklubbene Trosvik (3,7 mill.) og Nylende (1,8 mill.).

Kvisvik-avtale har skylden

Årsaken til at Fredrikstad Spillerinvest stikker av med en såpass stor del av kaka, er at gruppen eier halvparten av Tarik og to andre spillere i klubben.

- Vi gikk inn med tre millioner kroner da FFK hentet Raymond Kvisvik for seks millioner for tre år siden. For dette ville vi ha eiendeler i andre spillere, og sikret oss 40 prosent av ungguttene Elyounoussi, Yherland MacDonald og Trond Erik Bertelsen, sier styreleder i Fredrikstad Spillerinvest, Anders Beer, til VG.

Klart neste uke

Men om Tarik forsvinner til Frankrike, og de lokale klubbene Trosvik og Nylende får ferske millioner på konto, blir nok ikke klart før i neste uke. Det sier spillerens rådgiver, Tore Pedersen.

- Dette er en stor avgjørelse å ta for en 20-åring. Tarik vil tenke nøye gjennom dette, for det er utrolig viktig for ham å velge riktig klubb, sier Pedersen til VG.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: