NRK Meny
Normal

– Fredrikstad så ut som et 3. divisjonslag

For tredje gang var Joacim Heier sentral i å ødelegge for Fredrikstad Fotballklubb.

Joacim Heier

Joacim Heier reddet to straffespark da Kvik Halden sendte Fredrikstad ut av cupen i går.

Foto: Petter Larsson/NRK

Kvik Haldens sisteskanse Joacim Heier reddet to straffespark da haldenserne sendte Fredrikstad ut av 2. runde i cupen i går.

Det er slett ikke første gang rakstingen stod i sentrum for å ødelegge festen for FFK. Også for tre år siden reddet han det avgjørende straffesparket mot Fredrikstad, og i 2009 var han med på å sende klubben ned fra eliteserien med Sarpsborg 08.

– Det er artig å spille mot Fredrikstad. Både forrige gang de var her, og et par ganger med Sarpsborg på Fredrikstad stadion. Jeg koser meg mot Fredrikstad, dette var en ny en i rekka, gliser Heier.

– Klarte ikke å dempe en ball

I tillegg til å være Kvik Haldens førstekeeper, er Heier også klubbens daglige leder. Han synes det var helt fortjent at det var hans lag som gikk videre til 3. runde.

– Sånn som Fredrikstad så ut etter at vi reduserte til 1-2, så synes jeg dette var fullt fortjent. Da så Fredrikstad plutselig ut som et 3. divisjonslag. De er i en lei situasjon og det er så tydelig at det nesten ikke går an. De klarte plutselig ikke å dempe en ball eller å sende den i riktig retning, konstaterer han.

Keeperen legger imidlertid til at han har full forståelse for situasjonen kveldens motstander er i. Fredrikstad, med et uttalt mål om å rykke direkte opp til eliteserien, har enda ikke vunnet en eneste kamp i 1. divisjon.

– Jeg har vært der selv, så jeg vet hvordan det presset er, når man spiller en kamp der man har alt å tape. Når det går til straffespark, så kan ikke vi få en bedre følelse, for da vet vi at vi allerede har vunnet. Da følte jeg at det bare kunne gå én vei, sier han.

Vil ha et godt lag hjemme

Heier var en av dem som jublet høyest da det ble klart at Kvik Halden skulle møte Fredrikstad i 2. runde i cupen.

Nå venter han spent på hvem som blir haldensernes motstander i neste runde.

– Jeg vil ha et godt lag på hjemmebane. Vi har en organisering, en disiplin og en arbeidskraft i laget som gjør at vi kan holde unna de fleste lag. Som daglig leder har jeg jo også lyst på litt klingende mynt, smiler han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: