NRK Meny
Normal

FFK flinke til å bruke unge spillere

Fredrikstad fotballklubb er en av de klubbene i Tippeligaen som er best til å bruke unge spillere.

Tarik Elyounoussi
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

En undersøkelse foretatt av Arne Morten Johannesen i Byprosjektet viser at Fredrikstad fotballklubb er en av de klubbene i Tippeligaen som er best til å bruke unge spillere ,skriver klubben på sine nettsider.

- Jeg har hatt lyst til å se nærmere på bruken av unge spillere i Tippeligaen. Vi hører stadig om at Lyn og Vålerenga er flinke – og det er de kanskje. Men FFK er bedre, sier Johannesen.

Start flinkest

Rosenborg blir beskyldt for å ha et ”gubbelag”, mens de i virkeligheten bruker mange spillere under 21 år.

Start er den klubben i Tippeligaen som topper i bruken av spillere under 21 år. Sørlandsklubben har 20,10 prosent målt i minutter.

FFK inntar 2. plassen med 18,85 prosent. På 3. plass finner vi Rosenborg med 18,34.

I bunnen av listen over hvor mange unge spillere som slipper til befinner Lillestrøm (0,04), Brann (0), Stabæk (0) og Strømsgodset (0) seg. 

Ser man på bruken av U 19-spillere er det de samme fire lagene i bunnen. Her topper FFK klart med 17,94 prosent. Lyn er nummer to med 8,48 prosent. Sandefjord er nummer tre med 8,02 prosent, skriver www.fredrikstadfk.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.