NRK Meny
Normal

FFK best på nett

Fredrikstad Fotballklubb er best på nett.

Nettsiden til Fredrikstad fotballklubb

Nettsiden til Fredrikstad fotballklubb.

Foto: FFK

Fredrikstad fotballklubb sine nettsider www.fredrikstadfk.no, har flere lesere enn noen andre klubber i 1. divisjon.

Betyr penger for klubben

I fjor fikk FFK 1,2 millioner kroner fra en pott på 24 millioner kroner, som Fotballforbundet deler ut til klubber som er flinke med PR-arbeid på nett. I tillegg får klubben reklameinntekter på omlag en halv million kroner som en følge av sidene, nett-TV og reklame på storskjerm.

Det skal også deles ut penger fra en sentral pott fra Fotballforbundet i år, og mediesjef Thomas Torjusen i FFK regner med at klubben får like mye.

– Førstedivisjonslagene får betraktelig mindre enn eliteserielagene, men jeg tror vi skal greie å få like mye i år som i fjor, sier Torjusen.

I tillegg mener mediesjefen at interessen for nettsiden fører til at klubben gjør seg mer interessant for publikum, og selger mer billetter til kampene.

20 frivillige jobber på nett

Selv Tromsø, som leder eliteserien, har ferre klikk på sine nettsider www.til.no, enn hva FFK har.

I uke 20 hadde Fredrikstad 18 564 klikk på sine nettsider mens både Viking, Start, Tromsø, Molde og Lyn ligger langt bak.

Fredrikstad er også en av få klubber som har greid å snu økonomiske innsparinger til noe positivt på nett.

– I for hadde vi fire personer ansatt som jobbet med slikt arbied. I år er det bare meg som gjør det. Men jeg skrev en artikkel hvor jeg ba folk som hadde lyst til å jobbe frivillig og skrive for oss, om å melde seg.

– Det resulterte i at vi nå har 20 frivillige som skriver nettsaker. Det er journaliststudenter og mange andre som har høy kompetanse på skriving. Så jeg er veldig godt fornøyd, sier Torjusen til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.