NRK Meny
Normal

Dominic Adiyiah klar for Milan

FFK-spiller Dominic Adiyiah er klar for den italienske storklubben AC Milan.

Fredrikstads Dominic Adiyiah (t.h.) og AaFKs Daniel Arnefjord

Dominic Adiyiah ble i dag klar for Italienske AC Milan.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

NRK vet at spilleren i dag signert kontrakt med klubben. Adiyiah er spilleklar for Milan når overgangsvinduet åpner 1. januar 2010.

En ghanesisk radiokanal bekrefter også overgangen i kveld. Ifølge PeaceFM har FFK-spilleren signert en kontrakt som binder ham til klubben i fire år frem i tid.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett her. Alle trofèene til klubben gir meg også ekstra motivasjon. Nå er jeg klar for å kjempe for at klubben skal vinne enda mer, sier Adiyiah til Ghanasoccernet.com .

Brudd i forhandlingene

Torsdag formiddag så det ut til at overgangen skulle gå i vasken , fordi Dominic Adiyiah takket nei til AC Milans kontraktsforslag. Spilleren krevde angivelig 12 millioner kroner i årslønn, mens tilbudet var på 2,5 millioner kroner.

– Avtalen ble først avblåst, men så snudde det, og Adiyiah ble enig med Milan. Dette betyr en del for FFK økonomisk. Vi kjøpte ham billig og solgte dyrt, så vi er fornøyde med avtalen, sier assistenttrener i FFK, Joacim Jonsson til NRK.

AC Milan betaler FFK rundt tolv millioner kroner for spilleren.

Trenger tid

172 centimeter høye Adiyiah har knapt spilt for Fredrikstad, men med åtte fulltreffere ble han toppscorer i U20-VM . Dominic Adiyiah og Ghana ble verdensmestere, etter at de slo Brasil i finalen.

– Vi kan ikke forvente at han slår til i Milan med en gang. Hvis han får litt tid på seg, så kan han nok klare seg bra. Han viste tross alt under VM at han takler den internasjonale fotballen, sier Jonsson.

Hvor lenge Adiyia vil være i Fredrikstad er uvisst. Han kommer tilbake til helgen, men reiser så for å spille landskamp.

– Vi har ikke diskutert med ham hva vi skal gjøre etter det, avslutter Jonsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Boligbrann i Moss slukket

    Brannvesenet rykket rett før ni ut til en boligbrann i Moss. To personer oppholdt seg i boligen men ingen ble skadet, melder Moss Avis. En nabo hjalp til med slukkingen av brannen som oppsto på kjøkkenet.

  • Norske skog selger Saugbrugs

    Norske Skog legger fabrikken til Saugbrugs ut for salg. Fabrikkdirektør Kjell-Arve Kure sier til NRK at det er viktig for Saugbrugs med en avklaring og dette er et steg på veien. Han sier videre at de nå fokuserer på effektiv drift og videre utvikling av fabrikken og dens produkter. I følge Kure er ordrebøkene fulle og at de utnytter kapasiteten maksimalt.