FFK "cruiset" inn til seier

FFK "cruiset" inn til seier mot nedrykksklare Lyn søndag ettermiddag.

Celso Borges scoret FFKs første mål

Fredrikstad overbeviste på Ullevaal med 5-0 seier over nedrykksklare Lyn.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Les også: Fullstendig kampreferat

Det løsnet for FFK på Ullevaal Stadion da de slo Lyn 5-0. Tre spillere kom på scoringslisten for første gang; Daniel Wass , Alex Valencia og Pål Andre Czwartek

Fikk svar

Tom Nordlie

Tom Nordlie erkjenner at seieren er god å ha med seg inn i de neste avgjørende dagene.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

-Vi fikk noen svar inn mot Sarpsborg-kampen, og vi må skjerpe oss for å vinne den kampen. I 1. omgang ledet vi riktignok 2-0, men vi presterte dårlig. Da vi skrudde opp etter pause var det bra. Sånn skal det være, sa FFK-trener Tom Nordlie til NRK

- Etter at Lyn fikk sin keeper Arnar Darri Petursson utvist ble det bare en transportetappe for begge lag. Vi går inn i noen avgjørende dager. Motivasjonen er det ingen problemer med. Nå må vi bare glede oss til fortsettelsen, sier en smilende Nordlie.

Lyn-forsvaret rundspilt

Etter 23 minutter var målshowet i gang. Celso Borges fikk to sjanser alene mot Lyn-keeper Arnar Pétursson etter flott gjennomspill fra Gardar Johansson, og satte den andre enkelt i åpent mål.

Tre minutter senere var FFK frempå igjen.

Gardar Johansson slo inn fra venstre, og en umarkert Alex Valencia kunne enkelt heade inn 2-0 ledelse til Fredrikstad.

Les også: Fullstendig kampreferat

Rødt kort

Etter to assists var det tid for Gardar Johansson til å score på Ullevaal. I det 53 minutt havnet en retur i bena på islendingen, som enkelt dyttet ballen over mållinjen.

Like etter felte Pétursson Fredrikstad-spiss Amin Askar alene gjennom, og ble belønnet med rødt kort og straffespark til Fredrikstad.

Inn kom Lyns reservekeeper Tarjei Aase Omenås, som i sitt første minutt som eliteseriespiller måtte plukke ballen ut av nettet etter at Daniel Wass satte straffesparket sikkert i mål.

Czwarteks første


Men målshowet var ennå ikke over.

Pål André Czwartek har aldri scoret i eliteserien - før i kveld. Etter 73 minutter fikk han endelig hull på byllen, og det i sin 124. kamp i eliteserien!


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann veltet på sykkel

    Politiet måtte ta hånd om en beruset mann i 50-årene som veltet da han var ute og syklet i natt. Mannen ble ikke alvorlig skadd.