NRK Meny
Normal

Bevæpnede menn ranet festdeltagere ved grensen

Fire maskerte og bevæpnede menn ranet deltagerne på en fest i Hogdal, en mil sør for Svinesund, for kontanter, mobiltelefoner og klokker i natt.

Laster kart, vennligst vent...

Ranet fant sted ved Hogdal, en mil sør for Svinesund.

Ranet fant sted på Hogdal Bygdegård i Hogdal, midtveis mellom Strömstad og Svinesund.

Tvunget ned på gulvet

Samtlige personer som deltok på et privat arrangement på gården ble ranet, melder svensk politi på polisen.se. Politiet fikk melding om ranet ved halv to-tiden i natt.

Det var fire maskerte menn som stormet inn i lokalet. De var bevæpnet med pistoler og beordret samtlige til å legge seg ned på gulvet. Så ble alle systematisk gjennomsøkt. I følge avisen Bohusläningen var det 15 deltagere på festen i Hogdal bygdegård.

Varslet norsk politi

Ranerne forlot stedet i bil, men det er ukjent hvilken retning de dro.

Svensk politi varslet sine norske kolleger, slik at de kunne følge med ved grenseovergangene.

Politiet har gjennomført avhør av festdeltagerne på stedet og har sikret spor etter ranerne. Foreløpig er ingen pågrepet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stenbrudd fredet på Kråkerøy

    Stenbruddet på Store Råholmen utenfor Kråkerøy ble fredet i ettermiddag. På Store Råholmen ble det hugget stein både til Hitler og til statue av president Roosvelt. Her møtes verdenshistorien, sa Riksantikvar Jørn Holme under fredningsseremonien i ettermiddag.

  • Håper å åpne Askimporten i dag

    Statens Vegvesen regner med at Askimporten tunnel på E18 snart kan åpnes for trafikk. Tunnelen har vært stengt helt siden uværet på fredag. De siste delene er på vei til Askim, melder Statens Vegvesen.